Emeklilik Bekleyenler Dikkat! Bu Tarihler Önemli

Emeklilik Bekleyenler Dikkat! Bu Tarihler Önemli

Erken emeklilik açısından öncelikli olarak SGK girişinin yapıldığı tarihe bakılmaktadır. Bu koşul, ne zaman emekli olunacağı ile ilgili bilgi verir. Diğer taraftan aylık olarak elde edilen toplam kazanç ise emeklilik maaşının tutarını belirleyen kriterdir. Bazı koşullar ile beraber kimi yurttaşlara, erken emeklilik fırsatı sağlanıyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:52
Emeklilik Bekleyenler Dikkat! Bu Tarihler Önemli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1999 senesi ve öncesinde SGK girişi yapılmış vatandaşların elde ettikleri diğer avantajlara hep birlikte bakalım…

 SGK Girişi 1999 Ve Daha Öncesinde Olan Vatandaşlar Ne Kadar Maaş Alır?

1999 senesi ve daha öncesinde sigortalı vatandaşların emekli maaşları, 99 senesi yılı ve daha sonrası sigortalı olanlar açısından emekli maaşlarına oranla daha yüksek olur. 1999 yılı öncesinde 1600 TL olarak açıklanan emekli maaşları, 2000 senesi ve daha sonrası için 1500 TL olmuştur. Ancak 2022 senesinde girmemize az bir zaman kala hükümet tarafından yapılan çeşitli çalışmalara göre Türkiye’de 2000 TL’nin altında emekli maaşı alan hiç kimsenin kalmaması amacıyla gayret ediliyor.

 1999 Ve Öncesinde SGK Girişi Bulunan Vatandaşların Sahip Oldukları Avantajlar Nelerdir?

En başta söylemekte fayda vardır ki belki de en önemli kriter emekli aylıkları, 2000 senesi öncesi emekli olmuş vatandaşlar, sonrasında emekli olan vatandaşların almış oldukları aylıklara göre daha fazladır.

SGK 3600 gün yani 10 sene boyunca prim ödemesini gerçekleştirerek erken emekli olmak mümkündür.

Asgari ücretten daha yüksek prim ödemiş oldukları için ve 15 yıllık sigorta süresi dolduğu için yaş engeline takılmadan emekli olabilirler.

 1999 Ve Öncesinde SGK Girişi Bulunan Vatandaşların Erken Emeklilik Koşulları Nelerdir?

 15 senelik sigortalılık müddeti ile 3600 prim günü koşullarının, 9 Eylül 1999-30 Nisan 2008 tarihleri arasında yerine getirilmesi (tamamlanması) gerekir.

Bir vatandaşın; SSK, BAĞ-KUR ile emekli sandığı sigorta kollarından birine mensup bir çalışan olması gerekir. 3600 prim günü yani 10 senenin tamamlanması durumunda bir diğer koşul olarak aranıyor. İşverenin veya sigortalının kendisi aracılığı ile ödenmekte olan primlerden dolayı SGK ya hiçbir borcunun bulunmaması gerekir. 15 yıllık sigorta süresinin mutlaka dolması gerekecektir. Sigorta başlangıç tarihi 8 Eylül 1999 senesi ve daha da öncesinde olunmalıdır. Diğer taraftan, staj başlangıcı 1999 ve  öncesi dönemde bulunan vatandaşlar, bu kapsama girmez. Sigorta başlangıç tarihi aktif bir şekilde çalışmaya başlanılan tarih olarak ele alınır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP