DOLAR

32,3679

0.14%
EURO

34,9716

-0.31%
ALTIN(gr)

2.324,11

0,21%
BİST 100

%
Faturalarda Yaz Kış Uygulaması Nedir? Nasıl İşler?

Faturalarda Yaz Kış Uygulaması Nedir? Nasıl İşler?

Türkiye Esnaf Sanatkarlar Genel Başkanı Bendevi Palandöken: "elektrik ve doğalgaz, kış aylarına  koronavirüsü pandemisinin halen devam ettiği bu dönem içerisinde her zamankinden çok daha tüketiliyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:52
Faturalarda Yaz Kış Uygulaması Nedir? Nasıl İşler?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sanayicinin, vatandaşın, esnafın, emeklinin veya asgari ücretle çalışan vatandaşın bir nebze de olsa en önemli gider masraflarından yükü hafifletmek amacıyla bu faturalardaki vergi kesinti, oranları tekrar gözden geçirilmeli, KDV’de 6 ay yaz, 6 ay kış tarifesi uygulanarak kış aylarının KDV oranı faturalarda %1’e indirilmeli!” şeklinde hükümete çağrıda bulunmuştu.

Türkiye esnaf ve sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yapmış olduğu açıklamada faturalarda 6 ay yaz ve 6 ay kış tarifesinin uygulanması gerektiğini vurguladı. Doğalgaz, akaryakıt, kartlı abonelerde makine işlem ücreti ile bununla beraber kur dalgalanması ve gıda fiyatlarının artışı gibi pek çok konu gündemde yerini korurken, En azından doğalgaz ve elektrik faturalarında fon ve vergilere bir düzenleme getirilmeli. En temel faturalar olan elektrik ile doğalgazda ise 6 ay yaz 6 ay kış tarifesi uygulanmalı ve KDV oranı ise %18’den %1’e indirilmeli. Sadece bu düzenleme bile tek başına milyonlarca vatandaşı sevindirecektir. Bunun sebebi ise bu faturalarda bulunan fon ve vergi kesintileri oranı neredeyse tüketim bedeline eşit. öyle ki elektrikte KDV, doğalgazda KDV, enerji fonu, TRT payı ile elektrik ve doğalgaz tüketim vergisi gibi kalemlerde bedel yansıtılıyor. Bu duruma, kış aylarını zorlu bir şekilde geçiren vatandaşın elektrik ve doğalgaz faturalarının çok kabarık kelimesinin sebep oluyor.

 Palandöken: “Pandemi Ve Kış Süreci İçerisinde Vergide Yapılacak İndirim Herkesi Mutlu Edecek.” Dedi. 

 Vergi oranlarının faturalarda indirilmesi ile faturalardan pek çok kalemin alınmamasının esnaf ile beraber asgari ücretli vatandaşlardan, öğrenciden, emeklilerden yani kısacası toplumun her kesimini mutlu edecek. 

 Günlük yaşantımızda en çok harcama öncelikli olarak konut, daha sonrasında ise doğalgaz, ondan sonra elektrik ve su faturalarını yapılıyor. Kazancın 1/4’ü  zaten bu gider kalemlerine gidiyor. Faturalarda katma değer vergisi oranının %1’e indirilmesi ile beraber elektrikte sanayi abonelerinde olduğu gibi TRT payının kaldırılması A’dan Z’ye herkesi mutlu edecektir. 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP