3 İhtimal Üzerinde Duruluyor, Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?  

3 İhtimal Üzerinde Duruluyor, Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?  

Milyonlarca çalışanın merak içerisinde bekledikleri 2022 asgari ücret zam oranları ile ilgili 3 senaryo mevcut. Enflasyon rakamları ile refah payının da eklenmesi ile beraber asgari ücreti ortaya çıkaran üç değişik asgari ücret ihtimali var. Peki Bunlar nelerdir? İşte asgari ücret zammı ile ilgili o ihtimaller ve çok daha fazlası...  

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:52
3 İhtimal Üzerinde Duruluyor, Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?  
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2022 Asgari Ücret Zam Çalışmalarına Başlandı

 Türkiye’de asgari ücretle çalışan milyonlarca vatandaş, 2022 senesi içerisinde asgari ücrete ne kadar zam yapılacağını merakla bekliyor. 8 milyon Asgari ücretli vatandaş ile 5.5 milyon memur ile memur emeklisinin alacakları maaşları ile ikramiyelerini artıracak Çalışmalara başladı. Peki 2022 senesi içerisinde asgari ücret ne kadar olacak?

 Refah Payı İle Enflasyon Eklenecek

Enflasyon rakamları, asgari ücret açısından çok kritik bir bilgi. Geçen senelere bakıldığında asgari ücret zam oranları açısından enflasyon üzerinde bir rakam açıklandı. Önceki senelerde asgari ücret zam oranları açıklanırken, enflasyon rakamlarının ortalama %5 ila %2 üzerinde belirlendiği biliniyor. 2022 senesi açısından da asgari ücrete zam oranlarının enflasyonun üzerinde bir refah Payı ile beraber belirleneceği tahmin ediliyor. İşte asgari ücretli vatandaşın maaşını etkileyecek 3 farklı senaryo…

 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? 1. İhtimal

 Bu hesaplama yönteminde Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıklamış olduğu enflasyon rakamları baz alınıyor. Açıklanan bu verilere, yüzde 7’lik refah Payı eklendiği takdirde brüt ücretin 4530 TL’yi, net asgari ücretin ise asgari geçim indirimi dahil olmak üzere 3580 TL’yi geçeceği tahmin ediliyor.

 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? 2. İhtimal

 Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası‘nın 18,4’ lük enflasyon beklentisi dikkate alındığında ve buna %5 oranında refah payı eklendiği takdirde asgari ücreti bir çalışanın brüt maaş 4440 TL’yi, net alacağı asgari geçim indirimi de dahil olmak üzere asgari ücret 3485 TL’yi geçeceği tahmin ediliyor.

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? 3. İhtimal

 3. ihtimali ise Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın 18,43 enflasyon rakamları beklentilerine % 7’lik bir refah payı eklendiği takdirde asgari ücret brüt 4480 TL, asgari geçim indirimi de dahil olmak üzere net 3540 TL’yi geçer.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP