DOLAR

32,6019

0.35%
EURO

34,8198

0.18%
ALTIN(gr)

2.509,36

1,01%
BİST 100

%
Ekonomi Notları

Ekonomi Notları

Perakendeciler, marketlere rekabet ihlali cezası verilmesini haksız buldu. Türkiye alışveriş merkezleri ve perakendeciler federasyonu (TAMPF), zincir marketlere son zamanlarda verilen rekabet ihlali cezasının haksız bir yöntem olduğunu dile getirdi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:52
Ekonomi Notları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çalışma Bakanı Bilgin: Asgari Ücrette Alternatifler Masada!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, vergi hususunun asgari ücrette çalışmaların devam ettiğini ve alternatif vergi modellerinin masada olduğunu söyledi.

Ayrıca Çalışma Bakanı, yapmış olduğu açıklamada ‘söz veriyorum’ dedi ve asgari ücretle çalışan vatandaşların yüzünü güldürecek derecede asgari ücrete zam yapacaklarını söyledi.

 AB, Türkiye’den İthal Ettiği 6 Tarım Ürününde Kontrolü Artırıyor

 Avrupa Birliği, Türkiye’den ithal edeceği asma yaprağında pestisit (zirai ilaç), biber, nar, mandalina, portakal, limon ürünlerinde kontrolü artırıyor. Avrupa Birliği’nin resmi gazetesinde ilan edilen karar, 24 Kasım 2021 tarihinde yürürlüğe girecek. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü ile alakalı ihracatçı birliklerine yazı gönderdi.

MÜSİAD’dan Asgari Ücret Tavsiyesi

MÜSİAD başkanı Mahmut Asmalı, işveren grupları üzerinde bulunan vergi yükünün azaltılarak, asgari ücret zam oranındaki artışın enflasyon rakamları üzerinde olması gerektiğini dile getirdi. Asmalı, “enflasyon artışı işveren, enflasyonun üzerinde kalan kısmını Devlet üstlensin.” Dedi.

 Döviz Mevduatının ¼’ü TCMB’de Duracak

Yabancı para zorunlu karşılıkların da 2 puan artış yapan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, TL karşılıklı altın türü tesis imkanı limitini ise %10’a düşürdü. Yani bundan sonra 100 TL mevduatı bulunan bir vatandaş, bu 100 TL’lik mevduatın 25 TL sini Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nda bırakacak.

 TÜSİAD Heyeti Brüksel’e Gidecek

Türkiye ile Avrupa Birliği ilişkileri, gümrük birliği ile yeşil mutabakat başlıklarına yönelik çeşitli istişarelerde bulunmak amacıyla TÜSİAD üst düzey yöneticileri, Brüksel’e gidecek.

 2017’den Beri Borsa İstanbul’da Bir İlk Yaşandı

2017 senesinden itibaren borsa İstanbul’da yatırım yapan yabancılar, pay piyasasında ilk defa 3 ay üst üste net alım gerçekleştirdi. Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi rekor seviyelerini yaşarken, yabancı yatırımcılar ise pay piyasasında 2017 senesinden itibaren ilk defa 3 ay art arda ne tarım gerçekleştirdi. Fakat Ağustos ayında 477, 6, Eylül ayında 54,5 milyon dolarlık alım gerçekleştiren yabancı yatırımcıların ekim ayındaki net alımları ise 45,3 milyon dolara geriledi.

 Borsa İstanbul… Döviz Kuru… Altın… Kripto para…

 Kripto para piyasasında rakamlar durmuyor. Özellikle kripto para piyasasında öncü olarak tabir edilen Bitcoin, tarihi zirve noktasını gördü. Kripto para piyasası analistlerinin yapmış oldukları değerlendirmelere göre; 2022 senesinin ortalarına doğru Bitcoin 85 bin dolara yükselebilir. Gram altın 572 TL’den işlem görerek tarihi rekorunu kırdı. Borsa İstanbul’da özellikle de dün rekor düzeyde işlem gerçekleştirildi ve borsa yine aynı şekilde tarihi zirvesini yaşadı. Amerikan doları, 9.72 TL’den işlem gördü bugün. Bu rakam, 2021 senesinin sonuna doğru doların 10 TL olabileceğini işareti olabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP