DOLAR

32,5860

0%
EURO

34,8982

-0.02%
ALTIN(gr)

2.426,66

-0,24%
BİST 100

%
Ünlü Milyarder: 2013’te 100 Bin Dolarlık Bitcoin Almadığım İçin Şimdi Çok Pişmanım
  • Finans 365
  • Kripto Paralar
  • Ünlü Milyarder: 2013’te 100 Bin Dolarlık Bitcoin Almadığım İçin Şimdi Çok Pişmanım

Ünlü Milyarder: 2013’te 100 Bin Dolarlık Bitcoin Almadığım İçin Şimdi Çok Pişmanım

171 milyar dolar sahibi ABD'li ünlü yatırımcı Research Affiliates şirketinin kurucusu ve CEO’su Rob Arnot, katıldığı podcast’te zamanında yeteri kadar Bitcoin almadığı için çok pişman olduğunu söyledi.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:52
Ünlü Milyarder: 2013’te 100 Bin Dolarlık Bitcoin Almadığım İçin Şimdi Çok Pişmanım
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kripto para dünyasının öncüsü olarak bilinen Bitcoin para birimini 2013 senesinde tanıdığını ve 100 bin dolarlık alım yapıp yapmama arasında gidip geldiğini, kararsız olduğunu söyleyen yatırımcı, “ O dönem ‘bilmediğim bir şeyi alamam’ dedim. O yatırımı o zaman yapsaydım eğer o para şimdi 25 milyon dolar olmuştu “dedi.

İş hayatında daha önce uygulamış olduğu yanlış stratejiler sebebiyle varlığının 1/3’ünü  kaybettiğini fakat daha sonrasında ise yeniden bu meblağı geri kazandığını dile getiren ABD’li ünlü yatırımcı ve Milyarder Rob Arnot, Bloomberg’ te yayınlanan bir programa katıldı. Bitcoin ile ilgili 2013 senesinde yeni bilgiler elde ettiğini ve o zamanlar en büyük kripto parayı büyüleyici ve çekici bulduğunu dile getiren Arnott, alım yapmamasının pişmanlığını ise halen yaşadığını dile getirdi.

 O Zamanlar Bitcoin’e 100 Bin Dolar Yatırmayı Düşündüm Ama…

Bitcoin kripto para birimini ilk duyduğu anda bunun aslında merkez bankalarından bir kaçış yolu olabileceğini düşündüğünü söyleyen ünlü Milyarder, şu ifadelere yer verdi:

“ Bir liberter olarak Bitcoin kripto para birimini ilk duyduğum zaman, merkez bankalarından bir kaçış yöntemi olabileceğini düşündüm. Büyülendim açıkçası. Kendi kendime ‘izlemesi zevkli olacak’ şeklinde söylendim. Daha sonrasında ise 100 bin dolar yatırıp yatırmama hususunda çok düşündüm. Bu hususta pek çok tartışmanın içine dahi girdim. Nihayetinde ise ‘Yok yok, ben bilmediğim bir varlığa para yatıracak bir adam değilim. Anlamadığım şeyi alamam. Yalnızca 1 Bitcoin alacağım’ dedim ve o gün 100 bin dolar yatırmış olsaydım şimdi o para 25 milyon dolar olmuş olacaktı.”

Bilindiği gibi Bitcoin kripto para biriminin doğması da aslında bir finansal kriz ile beraber meydana geldi. ABD’de emlak balonun patlaması ile beraber 2008 senesi içerisinde diğer piyasalar da çok ciddi manada etkilemiş ve daha sonrasında ise pek çok büyük firmanın battığı bir finansal kriz meydana gelmişti. O dönemin ardından geliştirilen Bitcoin, ilk senelerinde problemler yaşasa da özellikle de son 10 sene içerisinde açık ara en iyi performans gösteren finansal varlık olmayı başardı.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP