DOLAR

32,3727

0.16%
EURO

34,9643

-0.32%
ALTIN(gr)

%
BİST 100

%
ABD, Enflasyon Verilerini Açıkladı, Bitcoin Rekor Kırdı!

ABD, Enflasyon Verilerini Açıkladı, Bitcoin Rekor Kırdı!

Kripto para piyasasının öncüsü olarak bilinen Bitcoin, yeni günde yeni bir fiyat rekoru ile hız kesmeden yoluna devam ediyor. Piyasa değeri ile en büyük kripto para birimi olarak bilinen Bitcoin, bugün ABD enflasyon verilerinin açıklanmasının sonrasında 69 bin bandını gördü. Fiyat, kısa süre içerisinde yaklaşık olarak 3 bin dolar artış gösterdi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:52
ABD, Enflasyon Verilerini Açıkladı, Bitcoin Rekor Kırdı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekim ayı için ABD enflasyon rakamları 6.2 olarak açıklanmıştı ve bugün açıklanan rakamlar ise 31 yılın en yüksek enflasyon rakamları olarak tarihe geçti. Beklentiler ise yüzde 5.9 civarındaydı. Bitcoin, deflasyonist bir varlık olarak, enflasyonist bir piyasa ortamından yararlanıyor ve yararlanacağı düşünülüyor. Pek çok analistin yapmış oldukları açıklamalara göre bitcoin kripto para piyasasındaki bitcoin para biriminin yükselişinin, enflasyon şüphesiyle tetiklediği fikrinde. ABD’li bankacılık devi JPMorgan, geçtiğimiz birkaç gün içerisinde yayınlamış olduğu bir raporda, bitcoin kripto para birimindeki değer artışının nedeninin enflasyon endişeleri olduğunu dile getirmişti. Banka analistleri diğer taraftan, Bitcoin kripto para biriminin altından daha da iyi bir koruma aracı olarak görülmeye başlandığını da raporda yazdı.

 Kripto para piyasasında 1. sırada yer alan Bitcoin’den sonra Ethereum kripto para birimi, fiyat artışı ile öncü Bitcoin’i izliyor. Ethereum, bugün 4868 dolara kadar çıkmayı başardı.

 Kripto para piyasasında Bitcoin, en yüksek değere sahip olarak yoluna devam ediyor. Altcoin olarak bilinen diğer kripto para birimlerinde ise bir ralli olması bekleniyor. Rallinin meydana gelmesinin ön şartı ise Bitcoin kripto para biriminin değerinin 70 bin doları bulması şeklinde yorumlanıyor. Analistler, yılsonu itibari ile Bitcoin Kripto para biriminin 70 bin doları çok rahat bir şekilde bulacağını söylüyor. Aralık ayının ortalarına doğru ise 85 bin dolar olabileceği ile ilgili ihtimaller öne sürüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP