DOLAR

32,5035

0.17%
EURO

34,7555

0.07%
ALTIN(gr)

2.487,33

1,03%
BİST 100

%
Uzmanlar Uyardı: Kriptoda Bu Seviyelere Dikkat!    

Uzmanlar Uyardı: Kriptoda Bu Seviyelere Dikkat!   

Çin merkezli dünya çapında faaliyet gösteren gayrimenkul devi Evergrande’nin konkordato ilan etmesi iddiaları özellikle de kripto para piyasalarında çok sert satışlara sebep oldu. 

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:53
Uzmanlar Uyardı: Kriptoda Bu Seviyelere Dikkat!    
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çarşamba günü 69 bin dolar ile tarihinde en yüksek rakama çıkan Bitcoin, Evergrande ve ABD enflasyon rakamları ile 63 bin doların altını gördü. Çin merkezli faaliyet gösteren gayrimenkul devi Evergrande krizinin patlak vermesini önlemek amacıyla adımlar atılacağını dair haberler ve firmanın ertelenmiş tahlil borçlarını ödemesi şokun kısa süre içerisinde atılmasına sebep oldu. Amerikan Merkez Bankası başkanı jerome Powell’ın faiz artırımı açısından sabırlı olacaklarını söylemesi tansiyonu düşürdü. Çarşamba günü zirveyi yakalayan Bitcoin, perşembe gününe gelindiğinde ise yeniden 65 bin doların üzerine çıkmayı başardı ve kripto paralar ile alakalı kasım ile aralık aylarına yönelik yükseliş beklentisi yaşanan Evergrande sarsıntısına rağmen bozulmuş değil. Dolayısıyla kripto paralarda alınmış olan pozisyonlar bir müddet daha devam edebilir Hatta yeni pozisyonlar dahi açılabilir.

 Portföyün Tamamı Riskli Değerlerden Oluşmamalı! 

 Kripto paralar başta olmak üzere hisse senetlerine ilişkin kısa vadeli olumlu tahminler kurumsa da, yatırımcıların sahip oldukları tasarrufların büyük bir bölümünü hisse senedi ile kripto paraları ayırmaları gerekiyor.

 Nasıl yatırım Yapılmalı?

 Yatırımcıların, kripto para piyasasında yatırım gerçekleştirirken; paralarının tamamını sadece bir kripto para birimine yatırmaları çok büyük bir risk teşkil eder. Bu nedenle riskin dağılması için elde bulunan paranın eşit şekilde çeşitli kripto paralarına ya da  borsada işlem gören çeşitli hisselere dağıtılması daha mantıklı bir yatırım şekli olacaktır. Amerikan Merkez Bankası’nın 31 senenin en kötü enflasyon rakamlarını açıklamasının sonrasında kripto paralar başta olmak üzere dolar ile altın yükselişe geçti. Bu yükselişin daha ne kadar devam edeceği ise şu an belirsiz. Uzmanlar, uzun vadeli büyük yatırımlar yapmak yerine kısa ya da orta vadeli eşit şekilde riski dağıtılmış yatırım yapılmasının daha mantıklı olacağını belirtiyor. 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP