DOLAR

32,3462

0.27%
EURO

35,1450

0.01%
ALTIN(gr)

2.309,86

1,44%
BİST 100

%
İsveç, Bakın Hangi Gerekçe İle AB’ye Kripto Para Madenciliği Yasaklanması Talebinde Bulundu!
  • Finans 365
  • Kripto Paralar
  • İsveç, Bakın Hangi Gerekçe İle AB’ye Kripto Para Madenciliği Yasaklanması Talebinde Bulundu!

İsveç, Bakın Hangi Gerekçe İle AB’ye Kripto Para Madenciliği Yasaklanması Talebinde Bulundu!

Euronews haberine göre; İsveç, Avrupa Birliği'ne yüksek miktarda enerji tüketimini gerçekleştiren kripto para madenciliği yasaklanması gerektiği hususunda bir tavsiyede bulundu.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:53
İsveç, Bakın Hangi Gerekçe İle AB’ye Kripto Para Madenciliği Yasaklanması Talebinde Bulundu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsveç çevre koruma Ajansı Başkanı Björn Risinger ile İsveç mali denetleme kurumunun başında bulunan isim eriktir adam Erik Thedeen, İsveç’te 2021 senesinde Bitcoin kripto para madenciliği faaliyetlerindeki yükselişe bağlı bir şekilde şu anda 200 bin bireysel elektrik tüketicinin kullanımına eşdeğer bir hale geldiğini dile getirerek konu ile ilgili endişelerini paylaştı.

 İsveçli Yetkililer, Kripto Para Madenciliğinin Yasaklama Taleplerini Neye Dayandırıyor?

İsveç’in üst düzey yetkilileri aracılığı ile sunulmuş olan rapor, Avrupa Birliği sınırları içerisinde iş ispatı yapısında faaliyet göstermekte olan kripto para madenciliği kısıtlanması ya da tamamen yasaklanması, İsveç’te yeni kurulacak olan madencilik tesislerinin durdurulması ile bu alana yatırım yapmakta olan diğer firmaların iş hacimlerinin de durdurulması gibi çok sert önlemler içeriyor. Yetkililerin, bu bağlamda eklediği kripto varlıkların çevresel faktörlere göre sürdürülebilir olarak tanımlanmasının yasaklanması.

 İsveç üst düzey yetkililerinin özellikle de üzerinde hassasiyetle durmuş oldukları bir başka husus ise dünyanın en büyük kripto para birimleri olan Bitcoin ile Ethereum’un çıkarmak amacıyla kullanıldığı yöntem olan iş ispatı konsepti. İş ispatı yöntemi ile kripto para tedavülü başta olmak üzere belirli matematiksel denklemlerin de çok yüksek işlem gücü ile enerji ile çözülmesi olarak bilinir. Bu yöntem ile oluşturulan blokların karşılığı madenciler, kripto para ödülleri alırlar. Bu süreç açısından bir de zorluk değeri vardır. Kripto para işletim sisteminde oluşturulan blok sayısı yükselişine bağlı bir şekilde ölçülen zorluk artış gösterdikçe daha fazla işlem gücü ile enerjiye gereksinim duyulmaktadır.

 Yetkililer, Kripto Para Madenciliğinin Enerji Tüketimine Zararlarını Ön Plana Sürdü

 İsveçli iki önemli yetkili, enerji kullanımının karşılaştırması açısından çok çarpıcı bir örnek daha sundular. Üst düzey yetkililere göre her bir Bitcoin kripto para biriminin çıkarılması amacıyla gerekli olan enerjinin standart bir elektrikli arabanın 1,8 milyon kilometre kat etmesi ile eşdeğer olduğunu dile getirdi. Gerçekleştirilen bu hesabın ise dünya çevresinde 40 tur atmak anlamına geldiğini dile getiren yetkililer, kripto para madenciliğinin  yenilenebilir enerjinin kullanım açısından uygun olmadığını düşünüyor. Şimdi ise Avrupa Birliği’nin, İsveç’in üst düzey yetkilisinden gelen bu yasaklama talebine nasıl cevap vereceği merak edilmeye başlandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP