Çalışma Bakanı Vedat Bilgin: 3600 Ek Gösterge Meselesini O Tarihte Meclise Getireceğiz!  

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin: 3600 Ek Gösterge Meselesini O Tarihte Meclise Getireceğiz!  

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret ve 3600 ek göstergeye ilişkin sevindirici haberler verdi. Bakan Bilgin, ocak ayında güzel gelişmelerin yaşanacağının haberini verdi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:53
Çalışma Bakanı Vedat Bilgin: 3600 Ek Gösterge Meselesini O Tarihte Meclise Getireceğiz!  
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin,

“Sosyal politikalarla hayata geçirme konularında yeni meseleler vardır. Bunlardan biri asgari ücret meselesidir ve asgari ücretin enflasyonun üzerinde bir refah düzeyine taşıyacak bir komisyonun çıkmasıdır. 3600 ek gösterge meselesini Cumhurbaşkanımızın direktifleri ile sonuçlandırmak üzere, Ocak ayında TBMM’ye getireceğiz.“

Dedi.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Değerlendirmesinin Devamında Şunları Sözlerine Ekledi:

“Bu göreve gelmeden önce de akademisyen olarak MEMUR-SEN’in her toplantısına demokratikleşme ve sivilleşme çalışmalarına katılmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Cumhurbaşkanım, çok sık söylenen bir söz var. Her şey çok sık değişiyor ancak bunun üzerinde duran husus dünya sistemimizin değişmesidir. 200 yıldır üstünlük kuran batı dünyası bu üstünlüğünü kaybetmiştir. Geçtiğimiz dönemde küresel ekonomik kriz olarak adlandırılan 2009’da büyük bir sarsıntı yaşandı. Bu batı sisteminin neo-liberal politikaların iflası şeklinde algılandı. Bugün pandemi ve sağlık krizi batı sisteminin sonunu geldiğini gösteriyor. Batının hegemonik üstünlüğünde sona yaklaştığını gösteriyor. Değerli memur-sen üyeleri biz, şunu biliyoruz. Batı sisteminin bir yüzü vahşi kapitalizmdir diğer yüzü ise emperyalizmdir. Bu da en çok bizim coğrafyamızı tahrip etmiştir. Irak’ta kan gölüne dönmüş bir coğrafya var. Aynı şeyi Suriye’de de görüyoruz. Bütün bu vahşetin nereye uzayacağını tahmin etmek zor değildir. Ancak bu dram, batı hegemonyasının sonunu getirecek bir olaydır. Milli devletler olmazsa batı emperyalizmine karşı direnmek asla mümkün olamazdı. Türk milli devleti Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde yeni bir vasıf kazanarak emperyalizme karşı bir coğrafyada attığı direnç noktasını oluşturmuştur.

 

Kalkınma yolunda gecikmiş bir ülkeyiz ama Türkiye son çeyrek yüzyılda ve özellikle son 20 yılda olağanüstü mesafeler kat etmiştir. Kalkınma yolunda olan ülkelerin politikaları vardır. İthal ikamesi yoluyla koruma sağlamak ve bebek endüstrileri geliştirerek bu ikame edilen endüstrileri rekabet ile dışa açarak büyümeye devam etmektedir. Geçmişteki yanlışlar Türkiye ekonomisini dışa bağımlı hale getirmiştir. Enflasyon krizleri hep bu ithal ikameci modelin yanlışlığının bir sonudur.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP