DOLAR

32,5572

0.21%
EURO

35,0075

0.07%
ALTIN(gr)

2.452,61

0,69%
BİST 100

%

ABD’de Kripto Paralarla İlgili Bir Anket Yapıldı,Sonuçlara İnanamayacaksınız!

Amerika Birleşik Devletleri, son zamanlarda kripto paralar ile iyice haşır neşir olan devletlerin başında geliyor. Özellikle de Amerikan Merkez Bankası başkanı jerome Powell, 'Çin gibi kripto paraları yasaklamayı düşünmüyoruz' dediği andan itibaren kripto para piyasasında faaliyet gösteren yatırımcı sayısı, ABD'de gittikçe yükselmeye başladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:54
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kripto varlıklara yapılan yatırım çeşitlerinin genel itibariyle gelişmekte olan ülkelerde daha fazla olduğu zaten bilinen bir şey. Türkiye, Venezuella, Nijerya, Ukrayna, El-salvador gibi ülkelerde ise dijital para birimleri yavaş yavaş benimsenmeye başlanıyor. Fakat gelişmiş ülkelerinde bu alanlarda geride kalmadığını görmek mümkün. Özellikle de Asya ülkeleri fazlasıyla kripto paralara ilgi gösteriyor. Peki Amerika’da son durum ne? Amerika Birleşik Devletleri’nin kripto paralara bakışı nasıl?

Detaylar haberimizde…

PEW Araştırma Merkezi, ABD ile alakalı bir anket düzenledi. 13 ile 19 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen bu ankete pek çok katılımcı ilgi gösterdi. Ankete katılan kişilerin vermiş oldukları yanıtlar ise bir hayli ilginç cevaplardı ancak kripto piyasasından bir haber olanların sayısı oldukça düşük. Yalnızca %13’lük bir bölüm, kripto paralar ile ilgili herhangi bir şey duymadıklarını söyledi.

 Ankete katılan kişilerin yüzde 16’sı kripto para birimlerine yatırım yaptığını açıkladı. Bu Araştırma şirketi aracılığı ile paylaşılan ankette erkeklerin dijital varlıklara daha çok ilgi gösterdiği sonucu ortaya çıktı. Bitcoin‘e, Ethereum’a kadınların daha soğuk baktıkları ile altcoinlerin kadınlar arasında daha az ilgi görürken, erkeklerin daha çok ilgisini çekiyor.

 Kripto Paralar, ABD’liler Arasında Değişiklik Gösteriyor

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan vatandaşların, %87’si kripto para varlığından haberdar. Yapılan bu ankete katılım sağlayan kişilerin yalnızca %13’lük bir bölümü daha öncesinde dijital varlıkları duymadığını veya kripto paralardan haberlerinin olmadığını söyledi. Katılım sağlayanların %86’sı ise yeni çıkan varlıklar ile ilgili çok az bir bilgiye sahip olduğunu dile getirirken, %24’lük bölüm ise kripto hususunda çok şey dinlediklerini ve makaleler okuduklarını söylüyor. Anket, 2015 senesi ile mukayese edildiğinde ise çok ciddi manada bir artış olduğu gözlemlendi. 2015 senesinde yapılan bir ankette ise yalnızca %1’lik bir bölüm Bitcoin ile diğer kripto varlıklara sahip olduğunu dile getirmişti. Bilgisi olan vatandaşların oranı ise yalnızca %48’de kalmıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP