DOLAR

32,5880

0.3%
EURO

35,0275

0.14%
ALTIN(gr)

2.461,02

1,03%
BİST 100

%
İhtiyaçlarınızı Aldınız Aldınız! Zam Fırtınası Yolda!
  • Finans 365
  • Gündem
  • İhtiyaçlarınızı Aldınız Aldınız! Zam Fırtınası Yolda!

İhtiyaçlarınızı Aldınız Aldınız! Zam Fırtınası Yolda!

Uzmanlar uyarıyor, enflasyona bağlı bir şekilde pek çok ürün kalemine peş peşe zamlar gelirken, Zincir Mağazalar Derneği Başkanı Tınaztepe, zam aralığının 3 aydan 1 aya indiğini belirtip vatandaşlara uyarıda bulundu.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:54
İhtiyaçlarınızı Aldınız Aldınız! Zam Fırtınası Yolda!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası para politikası kurulu, ekim ayı içerisinde gerçekleştirmiş olduğu toplantıda faiz kararını yüzde 18 oranından yüzde 16’ya düşürmüştü ve hemen akabinde dolar TL kuru sıçrama yaşayınca yurttaşlar başta gıda olmak üzere teknoloji ile tekstil ürünlerine kadar endeksli pek çok ürünün fiyatının artış göstermesinden dolayı şikayetçi olmaya başladı. Başta Enerji Piyasası olmak üzere gıda ve teknoloji sektörü de dahil olmak üzere pek çok sektördeki fiyat yükselişleri vatandaşın cebine yansırken, Zincir Mağazalar Derneği Başkanı Serhan Tınaztepe’den yurttaşları uyaran çok çarpıcı açıklamalar geldi.

İmkanınız Varsa Her Şeyi Şimdiden Alın!

 Zincir mağazalar Derneği Başkanı Serhan Tınaztepe, gündemdeki ekonomi başlıkları ile ilgili yapmış olduğu açıklamada gıda haricindeki pek çok kategoride sektör oyuncularının rafa koyacak mamul bulmakta zorlanmaya başladığını ve kısmen de olsa boş raf görüntülerinin artık gündeme gelebileceğini açıklayarak,

“Tüketicilerin imkanları varsa şimdi her şeyi alsınlar, gelecek 4 ile 6 ay arası çok ciddi tedarik problemi yaşanacak”

Dedi.

 Gıda Fiyatları, Yemek Sektörünün Belini Büktü

Gıda fiyatlarındaki meydana gelen hızlı tırmanışın önüne geçilmezken ana hammaddesi gıda olan hazır yemek piyasası, girmiş olduğu büyük çıkmazın içinden çıkmak için adeta can çekişiyor.

 Akaryakıt Fiyatlarına Peş Peşe Zam!

 Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın faiz kararını 200 baz puan (2 puan) indirmesinin sonrasında akaryakıt fiyatlarına peş peşe zamlar geldi. Neredeyse her hafta Otogaz, benzin ile motorine zam geldi.

En son 2 Kasım tarihinde akaryakıta gelen zammın ardından Otogaz fiyatının 25 kuruş daha artırıldığını ve bu zammın direkt pompaya yansıtıldığı açıklanmıştı.

Tekstilde Son Durum Nedir?

Dünya genelinde 47 ülkede 147 mağazası bulunan, İstanbul merkezli mağazaları zinciri LC Waikiki yönetim kurulu başkanı Vahap Küçük, geçtiğimiz birkaç gün içerisinde ekonomi kanalı Bloomberg HT’ye çeşitli açıklamalarda bulunarak, pamuk fiyatının sadece 1 yıl içerisinde 65 sentten 1,05 dolara çıktığına dikkat çekerek, tekstil ürünlerinin de fiyatlarının artış yaşayabileceğini açıkladı.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP