Merkez Bankası Faiz İndirimi Kararından Sonra O Bankalar Da Kredi Faizlerini İndirdi
  • Finans 365
  • Kredi
  • Merkez Bankası Faiz İndirimi Kararından Sonra O Bankalar Da Kredi Faizlerini İndirdi

Merkez Bankası Faiz İndirimi Kararından Sonra O Bankalar Da Kredi Faizlerini İndirdi

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası para politikaları kurulu, dün toplantı ve politika faizini yüzde 16'dan yüzde 15’e indirdi. Hemen akabinde kamu bankaları  (Halkbank, VakıfBank, Ziraatbank) resmi internet sayfaları üzerinden yapmış oldukları duyuruda kredi faizlerinde indirim yaptıklarını açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:54
Merkez Bankası Faiz İndirimi Kararından Sonra O Bankalar Da Kredi Faizlerini İndirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kamu bankaları kredi faiz oranlarında vade ve ürün çeşidine göre 100 puana kadar değişiklik gösteren oranlarda indirim yapma kararı aldı.

  VakıfBank, Halkbank ve Ziraat Bankası’ndan kredi Kararı, Hesaplamaları güncelleyin!

 Alınan bir son dakika haberine göre Türkiye’de faaliyet göstermekte olan kamu bankaları kredi kararını değiştirdi. Kamu bankaları kredi faiz oranlarında vade ve ürün yapısına göre 100 puana kadar değişiklik gösteren oranlarda indirim yapılacak.

 Kamu Bankalarından Kredi Faizlerinde İndirim Kararı!

 Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası‘nın Dün 100 baz puan indirimi kararı almasından sonra kamu bankaları da yine aynı şekilde tüketicilere kullandırılmış oldukları kredilerde vade ve ürün yapısına göre değişiklik gösterecek biçimde 100 baz puana kadar indirime gitti. Bugün itibariyle kamu bankaları, kurumsal kredi faiz oranlarında 100 baz puana kadar indirim gerçekleştirdi.

 Konut Kredileri

Kamu bankaları konut kredilerinde indirim kararı aldı. Sıfır konut açısından kredi faiz oranları bugünden geçerli olmak şartı ile 1 milyon TL altı tutarlarda yüzde 1,27, 1 milyon TL üzerindeki konutlarda ise tutarlarda yüzde 1,29’a kadar düşürdü.

 İşte Yeni Yapılacak Hesaplar Ve Detayları

 Mevcut durumda Türkiye’de faaliyet göstermekte olan Halkbank, Ziraatbank, Vakıf bankalarında konut kredisi faizi yüzde 1.29 olarak hesaplanmaktadır. Bugün yapılan indirimden sonra düzenleme ile beraber yüzde 1.20’ye kadar bu oran düştü.  Şu anda 100 bin TL’lik bir konut kredisi çekildiği takdirde 120 ay vade seçeneği dahilinde kullanılacaksa yüzde 1.29 faizde aylık ödeme 1642 TL olacak. Faizin 100 baz puan düşmesi ile beraber yüzde 1.20 ye inmesi ile beraber aylık ödeme tutarının 1576 TL olması hesaplanıyor. Böylelikle 120 ay sonunda Kredi kullanım kişi 8000 TL daha fazla ödeme yapmış olacak.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP