Milyonlarca Vatandaşı İlgilendiren Refah Payı, 1000 TL’lik Ek Zam, 3600 Ek Gösterge Açıklamaları Art Arda Geldi!
  • Finans 365
  • SGK - SSK - Bağkur
  • Milyonlarca Vatandaşı İlgilendiren Refah Payı, 1000 TL’lik Ek Zam, 3600 Ek Gösterge Açıklamaları Art Arda Geldi!

Milyonlarca Vatandaşı İlgilendiren Refah Payı, 1000 TL’lik Ek Zam, 3600 Ek Gösterge Açıklamaları Art Arda Geldi!

Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, alım gücünü ayağa kaldırmak amacıyla memur ile memur emekli vatandaşlarının alacakları aylıklara 1000 TL'lik ek zam ile %3 oranında refah payı verilmesini istedi. Diğer taraftan Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın ise 3600 ek gösterge ile alakalı yapmış olduğu bir son dakika açıklamasında, bir sene içerisinde 3600 ek gösterge ile ek göstergeler yetkili bulunan konfederasyon ile beraber faaliyet gösterilecek ve tamamlanacak.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:55
Milyonlarca Vatandaşı İlgilendiren Refah Payı, 1000 TL’lik Ek Zam, 3600 Ek Gösterge Açıklamaları Art Arda Geldi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Memur-Sen genel başkanı Ali Yalçın, 3600 ek gösterge süreci ile ilgili bütün kamu personellerini kapsaması açısından mücadele verdiklerini dile getirdi. Bir otelde memur-sen Kırklareli genişletilmiş il divan toplantısında 14 Şubat 2022 senesi itibariyle sendikal mücadelelerinin 30. senesini kutlayacaklarını belirtti. “Memurun sendikası olmaz, memurdan da sendikacı olmaz, olsa da bir numara olmaz” şeklinde umudu örselenen kitlelere ‘memurun sendikası olur, memurdan da sendikacı olur’ şeklinde harekete geçtiklerini dile getiren Yalçın, 1 milyonu geçen örgütlere sahip olmanın mutluluğunu ve gururunu aynı anda yaşadıklarını söyledi.

 Haklı oldukları hususlarda mücadeleyi sonuna kadar devam ettireceklerini söyleyen memur-sen Konfederasyonu genel başkanı Ali Yalçın, sözlerine Şöyle devam etti:

“Bir şey de haklı mıyız, haksız mıyız ona bakacağız. Haklıysak mücadeleyi sürdüreceğiz. Şimdi 3600 ek gösterge 4 meslek grubu üzerinden ifade edilmiş, biz dedik ki bu doğru değil, evet hakkıdır, fakat tamamına ilişkin bir çerçeve olmalıdır. Çünkü ek gösterge sistematiği merdiven basamağı gibi. Birinde oynama yaptığınızda onu da yukarı doğru almanız lazım, sistem kurmanız lazım. Onun için tüm kamuyu kapsamalı. Bir yıl içinde 3600 ek gösterge ve ek göstergeler yetkili konfederasyon ile birlikte çalışılacak ve tamamlanarak Hayata geçirilecektir. “

Dedi.

 Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci’nin Talepleri

 Türkiye kamu-sen genel başkanı Önder Kahveci, alım gücünü tekrardan ayağa kaldırmak amacıyla memur ile memur emekli aylıklarına bin TL’lik ek zam ile %3 oranında refah Payı verilmesini istedi. Kahveci, yapmış olduğu açıklamada, 5. Dönem toplu sözleşmesi ile beraber memur emeklileri ile memurların maaşlarına geçen sene % 4 + 4 oranında ve bu sene için ise (2021) %3+3 oranında zam yapıldığını hatırlattı. Kamu görevlileri hakem kurulunun karar verdiği bu sözleşme ile memur ile memur emeklilerinin parasal kayıplara maruz kaldığını dile getiren Kahveci, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu dönemde Türkiye İstatistik Kurumunun belirlemiş olduğu yıllık enflasyon ortalama yüzde 14,16 olsa da çeşitli mal ve hizmetler yaklaşık olarak % 28, Ulaştırma % 21, ev eşyası % 18, gıda %20, sağlık harcamaları %16 oranında zamlandı. Memur maaşları, yıllık ortalama 463 TL artış gösterirken, aynı dönem içerisinde 4 kişilik bir ailenin insanca yaşamak amacıyla vazgeçemeyeceği zorunlu harcamaları 965 TL yükseldi. Hal böyle olunca memur ve emeklilerimizin alım gücü yıldan yıla azalıyor. Aile bütçesindeki açık her gün biraz daha büyüyor.”

 Dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP