DOLAR

32,4971

0.14%
EURO

34,7654

0.1%
ALTIN(gr)

2.475,88

0,57%
BİST 100

%
Kripto Para Yatırımcıları Dikkat! Sular Durulmuyor, İşte Yeni Durum

Kripto Para Yatırımcıları Dikkat! Sular Durulmuyor, İşte Yeni Durum

Öncü kripto para birimi olarak bilinen Bitcoin, yaklaşık olarak 12 gündür sürekli bir düşüş trendi içerisinde. Tarihi zirve seviyesi dikkate alındığında ise kayıp neredeyse %20'yi aşmış bulunmakta. Bitcoin ile birlikte altcoin olarak da tabir edilen diğer Kripto paralar açısından da kayıp oldukça büyük.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:55
Kripto Para Yatırımcıları Dikkat! Sular Durulmuyor, İşte Yeni Durum
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kripto para piyasalarının en büyük hacimli birimi olan Bitcoin kripto para biriminde sular Durulmuyor. 11 Kasım tarihinde 69 bin dolar ile zirve noktasını yakalayan Bitcoin, 56 bin dolara kadar geri çekildi. Bir gazetede yer alan habere göre Bitcoin kripto para, 12 gündür düşüş trendi içerisinde bulunuyor. Bitcoin, bugün ise akşam saatlerine doğru bir miktar toparlanma yaşamış olsa da aslında teknik olarak kısa vadeli düşüş trendi içerisinde yer alıyor. Bitcoin, 2021 senesinin nisan ayı içerisinde 64 bin 854 dolar seviyesini göre ki tarihi zirvesini yaşamıştı. Daha sonrasında ise Tesla Ceo’su Elon Musk’ın yapmış olduğu açıklamalar ile başlangıç yapan süreç ile beraber 30 bin doların altına kadar inmişti. Dünyada pek çok kişi, merkezi bulunmayan para olarak da tanımlanan bu kripto paralar da meydana gelen düşüş ile beraber panik satışı yapmış ve çok büyük zarara uğramıştı.

  El Salvador’dan Bitcoin Girişimleri

Tarihi zirvesinden sonra %50 oranının üzerinde bir değer kaybına uğrayan Bitcoin kripto para birimi, daha sonrasında ise düşüş dalgalı bir şekilde hareket etmeye başladı. Diğer altcoinlere sıçrayan bu düşüş, daha sert yaşanmıştı. Nisan ayı içerisinde başlangıç yapan değer düşüşü trendi Bitcoin açısından yaklaşık olarak son 3 ay devam etti. Uzun bir süre sonra 30 bin dolar bandında fiyat dalgalanması yaşayan Bitcoin, özellikle de El Salvador resmi para birimi olarak kripto parayı kabul etmesi ile bir yükseliş trendine girdi. Özellikle de tanınmış simaların ve finansal kuruluşların yapmış oldukları açıklamalara aşırı tepki veren Kripto para piyasalarının en büyük hacimli para birimi olarak bilinen Bitcoin, temmuz ayının son haftası ile birlikte yükselişte ivme yakaladı. Küresel düzeyde artış gösteren enflasyon rakamları endişeleri ile parasının değerini korumak amacıyla hareket eden pek çok yatırımcı, yükseliş trendine giriş yapan Bitcoin ile kripto paraları tercih etti. Bununla birlikte bazı kurumların Bitcoin üzerinden ödeme ya da fon işlemlerine fırsat tanıması Bitcoin’de yükselişe hız kattı. Dünyada hem enflasyon rakamlarından korunma aracı hem de spekülatif amaçlı kripto paraları tercih eden sayısı bu gündemde artış gösterdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP