DOLAR

32,6012

0.38%
EURO

34,8524

0.33%
ALTIN(gr)

2.491,93

0,32%
BİST 100

%
Kur Yükseldi , TCMB Açıklama Yaptı

Kur Yükseldi , TCMB Açıklama Yaptı

Alınan bir son dakika haberine göre Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, başkan Şahap Kavcıoğlu’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapmış olduğu görüşme akabinde piyasada mevcut olan oynaklığa yönelik bir açıklama yaptı. Merkez Bankası'nın uygulanmakta olan dalgalı kur rejimi altında kur seviyesine yönelik bir gücü olmadığı açıklanan metinde, döviz kurları, serbest piyasa dinamikleri tarafından arz ve talep koşullarınca belirlenmektedir açıklaması yapıldı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:55
Kur Yükseldi , TCMB Açıklama Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası‘nın 100 baz puan indirimi kararı almasından hemen sonra dolar fiyatları başta olmak üzere euro ve altının gram fiyatı, aldı başını gitti. Piyasada meydana gelen aşırı oynaklık sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası başkanı Şahap Kavcıoğlu ile görüştü. Görüşmenin esaslarına dair detaylı bilgi verilmedi ve görüşme sonrasında Merkez Bankasından bir açıklama yapıldı. Kurlardaki aşırı oynaklık yönelik yapılan açıklamada,

Döviz kurları serbest piyasa dinamikleri tarafından arz ve talep koşullarında belirlenmektedir.”

Denildi.

  TCMB’nin Konuyla Alakalı Açıklaması Şu Şekilde

 “Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın uygulanmakta olan dalgalı kur rejimi altında kur seviyesine ilişkin bir taahhüdü yoktur. Döviz kurları, serbest piyasa dinamikleri tarafından arz ve talep koşullarınca belirlenmektedir.”

Ekonomik Esaslardan Uzak Fiyat Oluşumları Takip Edilmekte

 Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, belli şartlar dahilinde kalıcı yön hedefi gözetmeksizin yalnızca aşırı oynaklık durumlarında müdahale edebilir. Döviz piyasalarında gerçekçi rakamlara dayanmayan ve iktisadi temellerden tamamen uzak, sağlıksız fiyat oluşumları takip edilmektedir. Şirketlerimiz ve vatandaşlarımızın aşırı oynak piyasa şartlarında iktisadî temellerden tamamen uzak verilerden işlem gerçekleştirerek muhtemel kayıplara karşı ikaz edilmesi gereği üzerine bu açıklamaya gerek duyulmuştur. Şeklinde ifadeler kullanıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP