DOLAR

32,5696

0.12%
EURO

34,9304

-0.25%
ALTIN(gr)

2.434,76

-0,05%
BİST 100

%
Milyonları İlgilendiren 2022 Asgari Ücret Toplantısı Ne Zaman Yapılacak, Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?   
  • Finans 365
  • Gündem
  • Milyonları İlgilendiren 2022 Asgari Ücret Toplantısı Ne Zaman Yapılacak, Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?  

Milyonları İlgilendiren 2022 Asgari Ücret Toplantısı Ne Zaman Yapılacak, Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?  

Asgari ücret toplantısı açısından artık gözler asgari ücret tespit komisyonuna çevrildi. Her sene sonunda belirlenmekte olan asgari ücret açısından işçi, işveren ile hükümet tarafında toplantılar yapılarak aralık ayına sayılı günler kala ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklamasında asgari ücret toplantısının ne zaman gerçekleştirileceğine yönelik tarih verdi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:55
Milyonları İlgilendiren 2022 Asgari Ücret Toplantısı Ne Zaman Yapılacak, Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?   
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Berat Bilgin, kabine toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularına cevap verdi. En çok merak edilen hususlardan bir tanesi olan asgari ücret toplantısı açısından da tarih verdi. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in yapmış olduğu açıklamaya göre asgari ücret tespit komisyonu toplantılarına aralık ayı içerisinde başlarken, 2021 senesinin sonundan önce tamamlanması gerekir. Böylelikle asgari ücretin 2022 senesi içerisinde ne kadar alacağı belli olacak.

 Asgari Ücret Tespit Toplantısı Ne Zaman Yapılacak?

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kritik kabine toplantısından hemen sonrasında basın mensuplarının sorularına cevap verdi. Bakan Bilgin, yapmış olduğu açıklamalarda son dönemlerin en çok merak edilen hususların başında gelmekte olan asgari ücret görüşmelerinin 1 Aralık 2021 tarihinde başlayacağını söyledi.

 “Aralık ayının sonuna kadar bekleme niyetinde değiliz, aralık ayının başında başlayacağız” şeklinde konuşan bakan Bilgin,

“1 ila 2 haftalık süre içerisinde işi bitireceğiz. Bu kez erken bitirme niyetindeyiz”

Şeklinde konuştu. Bakan Bilgin, diğer taraftan bir araştırma yaptırıldığına yönelik bilgi verdi.

Hem işçi tarafından hem de işveren tarafından bir çalışma yaptırıldığını dile getiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Berat bildiğin, ortaya çıkacak sonuçlara göre Asgari ücretin belirlenmesi yönünde karar alacaklarını söyledi. Diğer taraftan Asgari ücretin ne kadar olması gerektiği ile ilgili çeşitli arayışlar sürüyor. Her sene asgari ücret belirlenirken, sene sonu enflasyon rakamları bu oranın 5 ila 7 puan üzerinde bir refah payı ile asgari ücrete zam yapılıyor. 2021 senesi açısından ise yer alan bir gazete haberine göre enflasyon oranının 8 ile 10’un üzerinde bir rakam önerildiğini değerlendirildi ve aynı zamanda bunun da 3600 TL civarında bir rakama tekabül ettiği açıklandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP