BAE Veliaht Prensi, Türkiye’ye Doların Ateşini Söndürmeye Geldi
  • Finans 365
  • Döviz
  • BAE Veliaht Prensi, Türkiye’ye Doların Ateşini Söndürmeye Geldi

BAE Veliaht Prensi, Türkiye’ye Doların Ateşini Söndürmeye Geldi

  Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Şeyh Muhammed Bin Zayed El Nahyan, 9 sene aradan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davet etmesi üzerine Başkent Ankara'ya geldi. Gerçekleştirilecek görüşmelerden sonra doğrudan yatırımları bağlayacak antlaşmalar imzalanacak. Bu gelişme ile beraber 13 TL'nin üzerinde başlangıç yapan Amerikan doları, şu sıralarda 11.60 TL'den işlem görmeye devam ediyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:55
BAE Veliaht Prensi, Türkiye’ye Doların Ateşini Söndürmeye Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Muhammed Bin zayed El Nahyan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirmek amacıyla bugün Türkiye’ye geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından karşılanan Zahit ile iki ülke ilişkileri başta olmak üzere bölgesel konular masaya yatırılacak.

BAE Veliaht Prensi Geldi, Dolar Düştü!

Veliaht Prensi yatırım antlaşmalarını imza atmak amacıyla Türkiye’ye gelmesi sonrasında güne 13 TL’nin üzerinde başlangıç yapan Amerikan dolarının an itibariyle 11.60 TL’den işlem görüyor olması dikkatlerden kaçmadı.

 9 Yıl Sonra Yüz Yüze İlk Görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Veliaht Prens arasındaki en son görüşme 2012 senesinin Şubat ayında gerçekleşmişti. Daha sonrasında ise ikili arasında 31 Ağustos’ta bir telefon görüşmesi gerçekleşti. Erdoğan ile Veliaht Prens Nahyan, yüz yüze görüşme gerçekleştirerek problemleri masaya yatıracak. Ayrıca görüşmede, Birleşik Arap Emirlikleri ile Türkiye ilişkileri başta olmak üzere bölgesel konular ele alınacak.

İki Ülke Arasındaki İlişkiler Yumuşuyor

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında Katar krizi başta olmak üzere 15 Temmuz darbe girişimi ve Sedat Peker’in Birleşik Arap Emirlikleri’ne gitmesi ile beraber gerginleşen ilişkiler Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na, Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah Bin Zayed Al Nahyan ile yapmış olduğu telefon görüşmesi ile yumuşama dönemine girmişti. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Birleşik Arap emirliği Dışişleri Bakanı (mevkidaşı) mahyanın görüşmesinde ikili ilişkiler ele alınmıştı.

Dışişleri bakanlarının yapmış olduğu görüşmeden sonra diploması trafiği Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 18 Ağustos tarihinde Birleşik Arap Emirlikleri Ulusal güvenlik danışmanı Şeyh Tahnoun Bin Zayed Al Nahyan’ı kabul etmesi ile sürdü. Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında meydana gelen diploması trafiği 31 Ağustos tarihinde Birleşik Arap Emirlikleri’nin lideri Veliaht Prensi Muhammed Bin Zayed El Nahyan ile gerçekleştirilen telefon görüşmesi ile devam etti.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Veliaht Prens arasında gerçekleştirilecek görüşmeler akabinde imza atılacak dev yatırım sözleşmeleri ile beraber ülkeye adeta can simidi katılması beklenirken, 11 ile 13 TL arasında fiyatı değişikliği ile alım satım işlemlerine tabi tutulan doların ise biraz daha duraksaması ya da gerilemesi bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP