Milyonlarca Çalışana Müjde: Asgari Ücret Tespit Komisyonu 1 Aralık’ta Toplanıyor!

Milyonlarca Çalışana Müjde: Asgari Ücret Tespit Komisyonu 1 Aralık’ta Toplanıyor!

Alınan bir son dakika haberine göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret tespit komisyonunun ilk toplantısının 1 Aralık tarihinde gerçekleştirileceği açıkladı. TÜRK-İŞ ile uzlaşmaya yakın olduklarını dile getiren bakan Bilgin, "Asgari ücretin toplumu tatmin edecek, adalet duygusunu pekiştirecek bir seviyede olacağına inanıyorum."  Dedi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:55
Milyonlarca Çalışana Müjde: Asgari Ücret Tespit Komisyonu 1 Aralık’ta Toplanıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milyonlarca çalışanın heyecan içerisinde beklemiş oldukları asgari ücret görüşmeleri açısından geri sayım başladı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret tespit komisyonunun ilk toplantısının 1 Aralık tarihinde yapılacağı açıklandı.

Pazarlık ilk haftada bitecek

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, Dün yapmış olduğu açıklamada görüşmeleri bir hafta içerisinde bitirmek amacıyla hareket ettiklerini söylemişti. Bilgin,

“Ben de ilk haftada bitirme kararındayım. Ben olur görüyorum. İlk görüşmede değil de bir hafta içinde; haftanın başında ve sonunda görüşürüz “

Demişti.

 TÜRK-İŞ İle Uzlaşmaya Yakınız

Yapılan pazarlıklara yönelik detayda veren Çalışma Bakanı Bilgin,

“Asgari ücretin toplumu tatmin edecek, adalet duygusunu pekiştirecek bir seviyede olacağına inanıyorum. TÜRK-İŞ ile bu konuda uzlaşmaya yakınız.”

Dedi.

Asgari Ücrete %30 Oranında Zam Yapılması İhtimali Güçlendi

Asgari ücret tespit komisyonunun çalışmalara başlamasına çok az bir süre kala yapılacak zamma yönelik oranlarda yavaş yavaş netlik kazanmaya başladı. Görüşmelerde ise enflasyon, çok kritik bir öneme sahip. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası‘nın yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 19.31 olarak gerçekleşiyor. Hükümet kanadından gerçekleştirilen açıklamalarda ise işçi statüsünde çalışan kişilerin enflasyon rakamlarına ezdirilmeyeceğine vurgu yapılıyor. Enflasyon rakamlarının üzerinde bir refah payı da eklenecek. Buradan yola çıkıldığı takdirde yapılacak zammın %25 ile 30 civarında olması bekleniyor. Fakat son dönemdeki gelişmeler %30’luk zam ihtimalini daha da güçlendiriyor.

  2022 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

%30 oranında asgari ücrete zam yapılması durumunda brüt asgari ücretin 4650 TL’ye, net asgari ücretli ise 3673 TL’ye çıkması öngörülüyor.

AGİ’ye De Zam Yapılacak

Asgari ücret ile beraber, çalışan vatandaşların medeni halleri başta olmak üzere çocuk sayıları, eşin çalışıp çalışmaması gibi durumlar göz önüne alındığında belirlenen asgari geçim indirimine de zam yapılacak.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP