DOLAR

32,5858

0.3%
EURO

35,0586

0.23%
ALTIN(gr)

2.459,07

0,95%
BİST 100

%
AB Komisyonundan Kripto Paralar İle İlgili Kritik İki Yeni Kanun Teklifi

AB Komisyonundan Kripto Paralar İle İlgili Kritik İki Yeni Kanun Teklifi

Kripto para transferlerinde bulunan tarafların otoritelere bilgi vermesi ile cüzdanların yaz aylarında yasaklanmasını zorunlu hale getiren bir kanun teklifi çalışmalarına başlayan Avrupa komisyonundan bu hususta regülasyonların daha net bir biçime girmesini sağlayacak 2 yeni teklif daha geldi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:56
AB Komisyonundan Kripto Paralar İle İlgili Kritik İki Yeni Kanun Teklifi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa Birliği’nin yönetim kanadını oluşturan komisyon, hazırlanan bu iki yeni teklifle yatırımcı korunmasını sağlamaya ve diğer taraftan siber tehditleri azaltmayı hedefliyor.

Avrupa Komisyonu aracılığı ile kripto paralar hususunda iki yeni yasa tasarısı hazırlandı. Kripto para piyasalarının regülasyonu ile dijital operasyonel esneklik yasası şeklinde adlandırılan bu iki yeni tasarı, yatırımcıların daha şeffaf ve daha güçlü bir biçimde korunması ile siber tehditlerin azaltılmasını sağlamayı planlıyor. Kripto para piyasalarının regülasyonu, transfer edilebildiği halde bulunan dijital varlıkların ihraç edilmesi ile bu varlıkların sağlamış oldukları hizmetler hususunda bir çerçeve açıklarken, firmaların operasyonlarında daha fazla şeffaflık olmasını istiyor. Bu şeffaflık durumunu tehdit edecek olan içeriklerin ise White paper’lar ile ek tanımlama prospektüslerinde bulunması zorunlu olacak. Buna ek bir şekilde firmaların pazarlama politikalarının açık ve adil bir biçimde tanımlanabilir olması öngörülüyor.

Kripto Para Bağlantılı Regülasyonların Tamamı Birleştirilerek

Avrupa Birliği Konseyi’nin hazırlamış olduğu bu iki yeni yasa tasarısı paketinde diğer taraftan kripto para, aksiyonun tesis edilmesi hususunda genel bir prosedür çerçevesi ile dağıtık defter  yapısı ile alakalı tekliflerde var. Bu dijital paketin, Avrupa birliği içerisinde bulunan bütün kripto para bağlantılı regülasyonları birleştireceği açıklanırken, böylelikle Avrupa Birliğine üye devletlerin de aynı şekilde inovasyon geçişli bir hale getirilmesi ve yatırımcı korunmasının da büyük ölçüde garanti altına alınması amaçlanıyor.

Bilindiği gibi şu anda kripto paralar hususunda Avrupa Birliği ülkeleri arasında birbirinden farklı bir sürü kanun mevcut ve bu tasarı aracılığı ile farklılaşmanın da ortadan kalkması hedefleniyor. Teklif paketinde ise bu konu ile alakalı şu ifadeler bulunuyor:

“Kripto paralar ve onlarla bağlantılı konularda uyumlu bir çerçeve ve belli kurallar ortaya koymak şu anda gerekli olan en önemli adımdır. Yasal çalışma tarzı netleştirilmelidir”

Denildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP