Kredi Kartı Kullananları Yakından İlgilendiren Talep

Kredi Kartı Kullananları Yakından İlgilendiren Talep

Döviz kurlarında meydana gelen artışın sonrasında yaşanan fiyat artışları neticesinde kredi kartı taksit sayıları ile ilgili milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren bir talep geldi. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kredi kartı taksit sayısının artırılması gerektiğini söyledi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:56
Kredi Kartı Kullananları Yakından İlgilendiren Talep
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye esnaf ve sanatkarları konfederasyonu genel başkanı Bendevi Palandöken,

Dolar kurunda iniş çıkışlar, maalesef yurtdışı bağlantılı pek çok ürün grubunda da fiyatların artmasına sebep oldu. Bu nedenle kredi kartına yapılan taksitler belirli kısıtlama olan ürün gruplarında taksit sayısı arttırılmalı”

Dedi

 TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yapmış olduğu açıklamada dolar kurunda meydana gelen dengesizliğe karşı alım kolaylığı sağlamak amacıyla taksit sayısı sınırlamasının arttırılması gerekliliğine vurgu yaptı. Palandöken, kredi kartına taksit sayısının beyaz eşya ve mobilyada 12 aydan 9 aya indirildiğini hatırlatarak,

“TV alımında 5 bin TL ve üzerinde 4 ay taksit imkanı sağlanmış. Pandemi etkileri, halen ülkemizde ve dünyada devam ederken, geçici olduğuna inandığımız ve güvendiğimiz fiyatlardaki yükseliş, pek çok ürün grubu fiyatlarında doğrudan artmasına neden oldu. Kasım ayı içerisinde birçok ürün grubunda, gerek e-ticaret gerek perakende satışlarda indirimler gerçekleşmesine rağmen fiyatlarda önemli bir artış oldu. Eşyasını yenilemek isteyen, hediye almak isteyen, yeni evlenecek olanlar gibi birçok vatandaşımız, alacağını ertelemeden bir daha kolay ödeme şekli sağlamalı. Bu nedenle vatandaşlara daha kolaylaştırıcı bir adım atmak için bu taksit sayısı sınırlaması beyaz eşya, teknolojik ürünler, altın ve elektronik ürünlerde arttırılmalı. Ekonomik anlamda daha uzun vadeye yayılan ödemeler her  kesimi rahatlatacak, piyasalarda durgunluk yaşanmasına sebep olmayacaktır.”

Şeklinde ifadeler kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP