DOLAR

32,5757

0.28%
EURO

34,7429

-0.08%
ALTIN(gr)

2.488,16

0,16%
BİST 100

%
  • Finans 365
  • Finans
  • TCMB PPK Toplantısı Ne Zaman Yapılacak, Faiz Kararını Ne Zaman Açıklayacak?

TCMB PPK Toplantısı Ne Zaman Yapılacak, Faiz Kararını Ne Zaman Açıklayacak?

Piyasalar tarafından Türkiye Cumhuriyeti merkez Bankası para politikası kurulu toplantısına ne zaman yapılacağı ve nasıl bir faiz kararı alınacağı şimdiden merak edilmeye başlandı. Her ay gerçekleşen para politikası kurulu aracılığı ile gerçekleştirilen toplantının sonrasında açıklanan faiz kararı, döviz ve altın fiyatlarında etkili olmaya devam ediyor. Geçen ay TCMB faizleri yüzde 16'dan yüzde 15'e indirme kararı almıştı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:56
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merkez Bankası faiz kararına yönelik meraklı bekleyiş, piyasaları başta olmak üzere yatırımcılar ve normal vatandaşlar tarafından devam ediyor. Eylül, ekim ve kasım ayları içerisinde politika faizini indirme kararı alan ve politika faizinin aralık ayı içerisinde nasıl bir yön izleyeceği her kesim tarafından,vatandaşlar açısından kritik bir önem arz ediyor. Zira kasım ayı içerisinde politika faizini 100 baz puan düşürülmesinin sonrasında döviz ve altın fiyatları başta olmak üzere diğer pek çok kalemde piyasada hızlı bir yükseliş meydana gelmişti. Türkiye Cumhuriyeti merkez Bankası faiz kararını ne zaman açıklayacak? Türkiye Cumhuriyeti merkez Bankası para politikaları kurulu toplantısı ne zaman yapılacak? İşte cevabı…

 Türkiye Cumhuriyeti merkez Bankası para politikası kurulu toplantısı 16 Aralık 2021 Perşembe günü gerçekleştirilecek.

Türkiye Cumhuriyeti merkez Bankası para politikası kurulu faiz kararını ne zaman açıklayacak?

16 Aralık 2021 Perşembe günü gerçekleştirilecek para politikası kurulu toplantısı sonrasında Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın faiz kararını 14.00’te açıklaması bekleniyor.

 TCMB, 2021’de Nasıl Faiz Kararları Aldı?

Türkiye Cumhuriyeti merkez Bankası faiz kararı, 2021 senesi içerisinde ocak ve şubat ayları içerisinde yüzde 17’de sabit tutuldu ve daha sonrasında ise mart ayı içerisinde 200 baz puan artırarak %19’a çıkarılan faizler, nisan ve mayıs, haziran, temmuz ile ağustos ayları içerisinde sabit bırakıldı. Eylül ayı içerisinde %18’e gerileyen politika faizi, ekim ayı içerisinde ise 200 baz puan indirim yapılarak yüzde 16’ya geriledi. Ekim ayı içerisinde gerçekleştirilen para politikası kurulu toplantısında politika faizi, 200 baz puan daha indirilerek yüzde 18’den yüzde 16’ya indirildi. Kasım ayı içerisinde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası faizini 100 baz puan indirdi ve böylece faiz yüzde 16’dan yüzde 15’i indirildi.

 Politika faizinin bu şekilde indirilmesinden sonra döviz kuru başta olmak üzere altın fiyatları ile diğer akaryakıt ve pek çok gıda kaleminde fiyatlar peş peşe zam almaya başladı. Aralık ayı içerisinde gerçekleştirilecek para politikası kurulunun nasıl bir faiz politikası izleyeceği şimdiden merak edilmeye başlandı. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı ile Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında Merkez Bankası’nın faiz indirimi yapacağı şimdiden öngörülen fikirler arasında yer alıyor..

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP