Kredi Yapılandırma Yapmak İçin O Şartları Yerine Getirmelisiniz
  • Finans 365
  • Kredi
  • Kredi Yapılandırma Yapmak İçin O Şartları Yerine Getirmelisiniz

Kredi Yapılandırma Yapmak İçin O Şartları Yerine Getirmelisiniz

Artık günümüzde ihtiyacın haricinde kredi kullanımı oldukça yaygın bir hal aldı. Kredi kullanacak vatandaşlar, faiz oranları ile bu hususta yapılacak faiz indirimlerini devamlı araştırıyor. Bu bağlamda Merkez Bankası’nın yapmış olduğu politika faiz indirimi herkes tarafından özellikle de araştırılan konuların başında geliyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:56
Kredi Yapılandırma Yapmak İçin O Şartları Yerine Getirmelisiniz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın 2 puan indirim gerçekleştirerek politika faiz oranını %16’ya indirmiş olması banka kredi faiz oranlarının da aynı şekilde düşmesini sağladı. Bu gelişmenin hemen sonrasında kamu bankaları olan Vakıfbank, Halkbank ve Ziraatbank, konu ile ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu. Gerçekleştirilen açıklama bağlamında konut kredisi ile kurumsal kredi faiz oranları ortak karar ile indirilmiş oldu. Açıklamanın yapılmasını hemen sonrasında ise bankalardan kredi çekmiş vatandaşlar kredi borçları ile alakalı yapılandırma yapıp yapamayacakları hususunu araştırmaya başladı. İşte kamu bankalarında ki bütün kredileri ile bu krediler ile alakalı detaylar ve çok daha fazlası haberimizde…

 Kamu bankaları faiz indirimi oranını yüzde kaç?

Geçtiğimiz birkaç gün içerisinde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası yapmış olduğu açıklamada faiz kararını 2 puan geri çekti. Bu açıklamanın hemen sonrasında kamu bankaları ortak bir açıklama gerçekleştirdi. Yapılan açıklama ile faiz indirimleri konut kredisi faiz oranları ile kurumsal faiz oranlarının indirildiği haberi geldi. 3 kamu bankasından ortak bir şekilde yapılan açıklama bağlamında kurumsal faiz oranlarında 200 baz puana kadar indirim gerçekleştirdi. 1 milyon TL altında bulunan kredi rakamlarında ise 1.29 gibi bir oranda faiz indirimi gerçekleştirildi. 1 milyon TL üzerinde olan kredilerde ise faiz oranı yaklaşık olarak 1.34 oranında faiz uygulanacak şeklinde açıklamalar yapıldı.

Buna göre Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın politika faizini indirme kararı almasından hemen sonra bankalardan özellikle de kamu bankalarından kredi çekecek vatandaşlar yeni faiz oranları üzerinden kredi çekerken, daha önce kredi çekmiş vatandaşlar ise bu bankalara başvuru yapmak suretiyle daha önce çekmiş oldukları kredi yapılandırılması ile ilgili işlemleri yerine getirebiliyor.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP