Asgari Ücrette İpucu Verildi, O Rakam Hayal Değil Artık!

Asgari Ücrette İpucu Verildi, O Rakam Hayal Değil Artık!

Asgari ücret tespit komisyonu bugün çalışmalarına başladı. İşçi, işveren ile hükümet kanadından gerçekleştirilen açıklamaları ise milyonlarca vatandaşın heyecanına heyecan kattı. Enflasyon rakamlarının üzerinde bir zam ile vergilerin azaltılması hususunda mutabık kalındığı açıklanırken, bu ifadeler yapılacak zam oranlarına yönelik ipucu da verdi. Enflasyonun üzerinde bir zam yapılması ile uygulanmakta olan vergilerin kaldırılmasıyla net asgari ücretin 4000 TL rakamına ulaşması bekleniyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:57
Asgari Ücrette İpucu Verildi, O Rakam Hayal Değil Artık!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milyonlarca vatandaşın heyecan içerisinde beklemiş oldukları asgari ücret zammı açısından komisyon bir araya geldi. Gerçekleştirilen görüşmelerde enflasyon, kritik bir öneme sahip. Enflasyon rakamlarının üzerinde bir zam uygulanması ve asgari ücret rakamından verginin kaldırılması öngörülüyor. Bu tezi ise işçi, işveren ve hükümet kanadı yapmış olduğu açıklamalarla destekliyor.

Bakan Bilgin: çalışanı koruyacak bir asgari ücret belirleyeceğiz

Çalışma ve sosyal güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yapmış olduğu açıklamada kendilerinin enflasyon rakamlarının ekonomide meydana gelen dalgalanmanın karşısında çalışanı vatandaşı koruyacak bir asgari ücret açıklayacaklarını dile getirdi.

 Türk-İş: vergilerin indirilmesinde mutabıkız

İşçi temsilcisi TÜRK-İŞ genel sekreteri Nazmi Irgat ise yapmış olduğu açıklamada işverenin ilk defa işçi ve hükümet ortak bir noktaya geldiklerini anlattı. Enflasyon rakamları üzerinde bir artışın olmasını taraflar onaylıyor. Bundan memnun olduklarını dile getiren genel sekreter, ilk defa vergi oranlarının indirilmesinde mutabık kaldıklarını söyledi.  %20 ile %30’ların çalışanlar açısından adil vergi sistemi olmadığını kabul etmediklerini söyledi. Asgari ücretten vergi alınmaması ne kadar insanı olacak bir şey düşünemiyoruz. En az ücretten vergi alınmasın sonu gelmesi gerektiğini vurgulayan genel sekreter Nazmi Irgat, bu düzenleme ile bu problemin çözüleceğini düşündüklerini söyledi.

 TİSK: prim ve vergi yükünün azaltılmasını istiyoruz

İşveren temsilcisi TİSK genel sekreteri Akansel Koç ise asgari ücret tespiti yapılmasında kayıt dışı durumların dikkate alınması başta olmak üzere istihdamı korunmasını sağlayan asgari ücret teşvik 2022 senesinde de sürmesini, istihdamı muhafaza altına alacak adımlar atılmasını ve başta asgari ücret olmak üzere bütün ücretler üzerindeki sigorta ve vergi prim yüklerinin kademeli bir şekilde azaltılmasını talep ettiklerini söyledi.

 Asgari ücretin 4000 TL olması ihtimali güçlendi

İşçi, işveren ile hükümet kanadından yapılan açıklamalar, asgari ücret rakamının belirlenmesinde enflasyonun üzerinde bir zam yapılması ile vergilerin kaldırılmasını destekliyor. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon beklentisi %19.30 bir olarak ortaya çıkmıştır. Bu rakamın üzerinde bir refah payı da eklenecek ve zammı  %25 ile %30 arasında olması öngörülüyor. Son zamanlarda alım gücünün ciddi manada düşmesi ile %30’luk zam yapılması ihtimali yükseldi. %30 oranında zam yapılması durumunda net asgari ücretin 3673 TL olması bekleniyor. Vergi kesintilerinin de indirilmesi ile beraber bu ücretin 4000 TL civarına yükselmesi öngörülüyor.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP