DOLAR

34,2452

0.28%
EURO

37,6376

-0.37%
ALTIN(gr)

2.921,73

0,22%
BİST 100

%
TCMB PPK Toplantısı Ne Zaman Yapılacak, Faiz Kararı Nasıl Olacak?
  • Finans 365
  • Finans
  • TCMB PPK Toplantısı Ne Zaman Yapılacak, Faiz Kararı Nasıl Olacak?

TCMB PPK Toplantısı Ne Zaman Yapılacak, Faiz Kararı Nasıl Olacak?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı açısından çok az gün kaldı. Para politikası kurulu, 2021 senesindeki gerçekleştirmiş olduğu son toplantısını artık yapmaya hazırlanıyor. Aralık ayı içerisinde faiz indiriminin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği büyük merak konusu olmaya başladı. Zira, ekim ayı içerisinde politika faizinde gerçekleştirilen İndirimin sonrasında altın piyasaları ve döviz kuru hareketli günler yaşamaya devam ediyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:57
TCMB PPK Toplantısı Ne Zaman Yapılacak, Faiz Kararı Nasıl Olacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararına yönelik araştırmalar, aralık ayının ilk haftası yavaş yavaş geride kalırken, anbean yoğunlaşıyor. Kasım ayı içerisinde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası para politikası kurulu toplantısının sonrasında 100 baz puan faiz indirimi kararına varılmıştı. Şimdi ise gözler aralık ayı içerisinde verilecek faiz kararında. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanır? İşte cevabı ve çok daha fazlası haberimizde…

  TCMB Faiz Kararı Ne Zaman Açıklanacak?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası para politikası kurulu toplantısı 26 Aralık 2021 Perşembe günü yapılacak. toplantıda alınacak karar ise 14.00’te açıklanacak.

 Kimler Para Politikası Kurulu’na Katılıyor!

Emrah Şener, Yusuf Tuna, Elif haykır Hobikoğlu, Taha Çakmak, Mustafa Duman ile Başkan Şahap Kavcıoğlu

 Son Toplantıda Faiz Kararı Nasıl Alındı?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası para politikası kurulu, kasım ayı içerisinde politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 16’dan yüzde 15’e indirilmesine karar verdi. Küresel ekonomik faaliyette senenin ilk yarısında meydana gelen toparlanma ile aşılama oranlarındaki artışa rağmen salgında yeni varyantlar, küresel iktisadi faaliyet üzerindeki aşağı yönlü bir şekilde halen aktif tutmaktadır. Küresel taraftaki toparlanma başta olmak üzere emtia fiyatlarındaki yüksek seyir, bazı sektörlerdeki taşımacılık maliyetlerindeki artış ise uluslararası ölçekte tüketici ve üretici fiyatlarının yukarı yönlü bir şekilde hareket etmesine sebep oluyor. Başlıca tarımsal emtia ihracatçısı olan ülkelerde meydana gelen iklim şartlarının küresel gıda fiyatları üzerinde olumsuz bir şekilde yansımaları devam ediyor. Yüksek küresel enflasyonun, enflasyon beklentileri ile uluslararası finansal piyasalar üzerindeki etkileri yakından izlemek ile beraber, gelişmiş ülke merkez bankaları ise artış gösteren enerji fiyatları ile arz ve talep kanununda meydana gelen uyumsuzluğa bağlı bir şekilde enflasyon rakamlarında görülen yükselişin beklenenden uzun devam edebileceğini değerlendiriyor. Bu çerçevede bakıldığında gelişmiş ülke merkez bankaları destekleyici parasal duruşlarını devam ettirmekte ve varlık alım programlarına devam etmektedir.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP