Uzman İsim, Asgari Ücretin Ne Kadar Olacağını Söyledi!

Uzman İsim, Asgari Ücretin Ne Kadar Olacağını Söyledi!

Türkiye’de şu anda asgari ücretle çalışan 7 milyon asgari ücretli vatandaşı yakından ve vatandaşların tamamını dolaylı bir şekilde ilgilendiren asgari ücret tespit komisyonu toplantısı bugün gerçekleştirildi. Sürecinin sona ermesine çok kısa bir süre kala asgari ücret zammına yönelik beklenti yükselmiş bulunmakta.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:58
Uzman İsim, Asgari Ücretin Ne Kadar Olacağını Söyledi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Özellikle de geçtiğimiz birkaç gün içerisinde AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın kurmaylarına asgari ücretin ne kadar olması gerektiği ile ilgili soru sorması ve kurmayları tarafından kendisine verilen cevaplar arasında en az 4000 TL olması gerektiği ile ilgili görüşün hakim olması vatandaşlar arasında asgari ücretin yüksek bir rakamdan belirlenmesi beklentisini yükseltti.

 

Prof. Dr. Sefer Şener,

“Benim yaptığım hesaplara göre Asgari ücret zammının %30’un altına inmesi ve %45’in üzerine çıkması çok mümkün görünmüyor. Neresinden bakarsanız bakın 3600 lira ile 4091 arasında sıkışmış durumda.”

Dedi.

Çalışma genel müdürü Nurcan Önder’in sevk ve idaresinde gerçekleştirilecek ikinci toplantıda; hazine ve maliye ile ticaret bakanlıkları temsilcileri ekonomik raporları ve verileri masaya yatıracak. Sosyal Güvenlik prim gelirlerini oldukça yakından etkileyen temel gösterge olan asgari ücret zam pazarlığında yaşam maliyeti, salgın dönemi içerisinde Türkiye’nin genel ekonomik durumu, gerçekleşen ve hedef enflasyon, refah payı olmak üzere 4 parametre ön plana çıkıyor. Prof. Dr. Sefer Şener, asgari ücret ile ilgili çok çarpıcı detaylara yer verdi. Asgari ücretin iki rakam arasında sıkıştığını dile getiren Şener,

“Neresinden bakarsanız bakın 3600 lira ile 4091 arasında sıkışmış durumda.”

Dedi.

 Profesör Şener, Asgari Ücret Zammına Yönelik Şunları İfade Etti:

“İşçi tarafından 3750 ile 4091 lira arasında tahmin ettiğini gördük. %30 verildiğinde getireceği rakam ve 45 verildiğinde getirileceği rakamın işveren üzerinde yükünün iyi ayarlanması gerekiyor.”

Dedi.

Vergide İndirim Olması Durumunda 4 Bin TL’nin Üzerinde Bir Rakam Gelebilir

Hükümet tarafı bu konuda oldukça kararlı. Özellikle de gelir vergisi bölümünde hem işverenin ödediği primler kapsamında hem de işçinin ödediği prim kapsamında düzenleme yapılacağı beklentisi hakim. Bu oran gerçekleştiği takdirde uzmanların yapmış oldukları tahminlere göre devletin indirimleri gerçekleştirmesi durumunda büyük ihtimalle asgari ücretliye 4000 TL’nin üzerinde net bir rakamın geldiğini söylemek mümkün olacaktır. Uzmanlar, asgari ücret daha bitmeden ağustos ayında bitmiş olan memur zamlarını tekrardan gündeme getirilmeye başladıklarını söylüyor. Dün ise memur senin yapmış olduğu açıklamaları da vardı.

 İşverenler, Asgari Ücretin 3500 İle 3750 TL Arasında Olmasını İstiyor

3600 TL’lik net ücreti işçi görecek veya 4100 TL’lik bir asgari ücreti görmesi de mümkün olacaktır. İşveren sendikası devletin değerleme rakamının %36 olduğunu söylemişti eğer ki işveren sendikasının söylemiş olduğu gibi değerleme uygulanmış ise eğer o zaman 3825 TL’ye tekabül eden bir asgari ücret ile karşılaşmak mümkün olacaktır. Neresinden bakılırsa bakılsın 3600 ile 4090 TL arasında asgari ücret rakamı şu anda sıkışmış durumda.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP