Asgari Ücret Görüşmelerinde İkinci Raunt! İşte TÜRK-İŞ’in Anlaşmak İçin Şartı

Asgari Ücret Görüşmelerinde İkinci Raunt! İşte TÜRK-İŞ’in Anlaşmak İçin Şartı

Milyonlarca asgari ücretlinin heyecan içerisinde beklemiş oldukları yeni asgari ücret açısından zam hazırlıklara başladı. Hükümet, TİSK ve TÜRK-İŞ kanadında meydana gelen asgari ücret tespit komisyonu, ikinci toplantısını bugün gerçekleştirmek amacıyla bir araya geldi. İkinci toplantının akabinde bir rakam dile getirilmedi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:58
Asgari Ücret Görüşmelerinde İkinci Raunt! İşte TÜRK-İŞ’in Anlaşmak İçin Şartı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Toplantının ev sahibi olan TÜRK-İŞ’in Genel Başkanı Ergün Atalay yapmış olduğu açıklamada,

“Resmi bir rakam söylemeye gayret ediyoruz. Kamuoyunda oluşan rakamlar ortada. Bu rakamların altında bir anlaşma yapmamız mümkün değil.”

Dedi.

Asgari ücret zammı açısından milyonlarca vatandaşın heyecan içerisinde beklemiş oldukları nihayetinde geldi. Asgari ücret tespit komisyonu, 1 Aralık tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde toplandı. İlk toplantı sonrasında ise bugün İkinci toplantı TÜRK-İŞ’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantının akabinde herhangi bir rakam gündeme gelmedi. Görüşmelerde işveren tarafını Türkiye işveren Sendikaları Konfederasyonu o (TİSK), işçi kanadını ise en fazla üyeye sahip Konfederasyon olduğu için Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) temsil ediyor.

 Asgari Ücret Zammına Toplumun Beklentisi Yüksek

Atalay, konuya yönelik yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Ortaklaşa hükümet, işçi ve işveren beraber imzalayalım. Bizim beklentimizin altında kalacak bira rakam olursa buna katılmayacağımızı bakan beye de söyledim. Sayın cumhurbaşkanımıza da ilettiler, arzumuz bir an evvel önümüzde bir rakam gelsin de bu işi bağlayalım. Arzu ettiğimiz rakam gelmezse hemen bağlamanın da bir anlamı yoktur. Siyasilerin açıklamalarına bakıyorum. Toplumun tüm kesimleri bu fikri beyan ediyor. Bir araştırma var. Araştırma yapan taraf da biziz. Gerede’de pompacı ile konuştum ve onun bana ne dediğini biliyorum. Eryaman’da fırındaki kızla konuşuyorum. Toplumun beklentisi yüksek. İnsanların tebessüm edeceği bir rakamla buradan kalkmak istiyoruz.”

Dedi.

 3. Toplantı 9 Aralık’ta Yapılacak

Asgari ücret ile ilgili zam toplantısının ikincisi bugün yapıldı ve 3’üncü toplantı ise 9 Aralık Perşembe günü saat 10’da işveren temsilcisi TİSK’in ev sahipliğinde yapılacak. Yasa gereği asgari ücretin aralık ayı içerisinde belirlenmesi gerekiyor. Taraflar, bu sene ay sonuna kadar beklemeden anlaşmaya varmak ve asgari ücreti kamuoyu ile paylaşmak için hareket etmeye devam ediyor.

 İşçi İle İşveren, Asgari Ücretin Kadar Olmasını İstiyor?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 1 Aralık tarihinde yapılan ilk toplantıda asgari ücret ile alakalı yapılan anketleri masaya yatırmıştı. Gerçekleştirilen faaliyetler sonucunda işçi tarafının 3750 ile 4 bin lira arasında; işveren tarafının ise 3500 ile 3750 lira arasında asgari ücret istediğini açıklamıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP