Memurların 2022’de Alacakları Refah Payı Zammı Belli Oldu!

Memurların 2022’de Alacakları Refah Payı Zammı Belli Oldu!

Öğretmen-Polis-Hemşire sosyal refah zammı ne kadar olacak? 2022 memur ek zammı ne kadar olacak? Milyonlarca memur, 2022 senesine sayılı günler kala yukarıdaki iki soruyu araştırıyor. Memurlara 2022 senesinin ilk altı ayı içerisinde %5 oranında ve enflasyon farkı ile ikinci 6 ayında ise %7 ve enflasyon farkından meydana gelen zam yapılması öngörülüyor. Fakat memurların maaşlarına sosyal refah düzenlemesi yapılacağı açıklaması geldi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:58
Memurların 2022’de Alacakları Refah Payı Zammı Belli Oldu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Memur Ek Zammı 2022’de Ne Kadar Olacak?

Devlet memurlarına uygulanacak zam oranlarına yönelik uzmanların yapmış olduğu açıklamalara göre refah zamanın ne anlama geldiği dile getirdi. Memura yapılması öngörülen zam oranlarına yönelik henüz zam oranının veya gerçekleştirilecek artışın miktarının belli olmadığı açıklanırken, zam oranı ek bir protokol ile açıklanacak. Türkiye‘de şu anda yaklaşık olarak 4 milyon memur ile 2 milyon memur emeklisinin 2022 senesi ve 2023 seneleri içerisindeki artışlar ağustos ayında toplu sözleşme ile belli olması. Artış konusunu ne kadar olacağı şu anlık belirsiz. Bu artış, ek bir protokolle netlik kazanacak.

 Memur Maaşlarına 2022 Seyyanen Zam Yapılacak Mı?

2022 memur sosyal refah zam oranlarının ne şekilde olacağı şimdiden merak edilmeye başlandı. Masada ise 2 yöntem mevcut. Bunlardan birincisi, memur maaşlarına doğrudan bir şekilde seyyanen zam yapma yöntemi ile memur maaşlarına ek zam yapılması olurken, ikinci yöntemde ise sözleşmede açıklanan %5 oranında zam oranının artırılması ile enflasyon farkının yansıtılması ile memur maaşlarında artışa gidilmesi.

 Hemşire-Polis- Öğretmen Sosyal Refah zammı Ne Kadar Olacak?

Önümüzdeki günlerde enflasyon farkı ile memur sosyal refah zamanın açıklanması bekleniyor. Diğer taraftan memurlar, ocak ayı içerisinde alacakları maaşlarında sosyal refah zammını da görecek.

 Ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre memurlara müjdeli haber geldi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Memur ile memur emeklilerinin maaşlarına %30 ile %35 arasında değişen kümülatif artış oranları ile enflasyon farkından oluşan zam yapıldı. 3600 ek gösterge meselesi vaat olmaktan çıkarılarak toplu sözleşme maddesi haline getirildi. Son dönemde kurda meydana gelen hareketlilikten kaynaklanan ekonomik dalgalanmalar dolayısıyla toplu sözleşmenin ilgili maddelerinde güncellemeye gerek duyulmuştur. Ancak bu düzenlemeleri hayata geçirirken demokratik bir müessese olan toplu sözleşmenin zaafa uğraması da kabul edilemez. Bu nedenle yetkili konfederasyon ve sendikalarımızla yaptığımız görüşme sonucunda kamu çalışanlarımızın alım gücünü yükseltmek için toplu sözleşmemizde yer alan enflasyon farkını da dikkate alarak bir sosyal koruma çalışmasını kapsamlı hale getirmeyi ek protokol olarak değerlendireceğiz. Söz konusu çalışma, sadece doktorları değil bütün sağlık personelini gözeten, bununla da sınırlı kalmayıp tüm kamu personeli müzik kapsayacak şekilde farkının üzerinde bir sosyal refah düzenlemesi olarak yapılacaktır. Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzün arkasında durarak, ekonomideki dalgalanmaların kamu çalışanlarımızın üzerindeki etkisini bertaraf edecek bir düzenlemeyi en kısa sürede tamamlamak için çalışmalarımız devam etmektedir.”

İfadelerine yer verildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP