DOLAR

32,5582

0.04%
EURO

34,9306

0.18%
ALTIN(gr)

2.431,38

0,36%
BİST 100

%
Kripto Paraların Kaderi Bu Hafta Belirleniyor!

Kripto Paraların Kaderi Bu Hafta Belirleniyor!

Kripto para birimleri yaşadıkları düşüşten sonra toparlanmak amacıyla hareket ederken; Huobi araştırma müdürü Beste Naz Süllü, kripto para yatırımları ile alakalı gelişmeleri anlattı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:58
Kripto Paraların Kaderi Bu Hafta Belirleniyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kripto para piyasasında geçen hafta sonu %20 oranına yakın sert bir kayıp meydana gelmişti. Bu yaşanan depremden sonra toparlanma çabaları devam ediyor. Meydana gelen düşüşün sebebi ise omicron varyantı başta olmak üzere Amerikan Merkez Bankası‘nın faiz artırım takvimini öne çekmesi ihtimalinin kuvvetlenmesi de gösteriliyor. Diğer taraftan kripto para piyasaları, önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek olan görüşmeye odaklandı.

 Önümüzdeki Hafta Ne Olacak?

14 Aralık tarihinde Senato bankacılık komitesi ile 6 borsa üst düzey yöneticisi çeşitli düzenlemeleri konuşmak amacıyla ilk defa bir araya gelecek. Öncelikli olarak sektörde öncü olan bu kişilerin yapacakları konuşmalarda yer alması ise Amerika Birleşik Devletleri’nin kripto paraları yasaklama veya öldürücü regülasyonlar getirme niyetinin olmadığını gösteriyor.

 Kripto Para Piyasasında Son Durum Nedir?

Kripto para borsalarında öncü kripto para birimi olarak bilinen Bitcoin, 10 Kasım tarihinde 69 bin dolar seviyesini görerek tarihinin en büyük rekorunu test etti. Daha sonrasında ise en düşük seviyesini 48 bin 893 dolar seviyesi ile gördü. Bugün ise 50 bin 846 dolar seviyesini görürken saat 16.00 itibari ile 2.64 oranında bir değer kaybı yaşadı ve böylelikle 49 bin 119 dolar seviyesine kadar indi. Kripto para borsalarında ikinci sırada yer alan Ethereum fiyatları ise yine aynı dakikalar içerisinde yüzde 1.08 oranında bir düşüş ile 4 bin 395 dolar seviyesinde işlem görüyor.

ABD‘de İlk Defa Borsa Temsilcileri, Senato Üyeleri İle Bir Araya Gelecek

Cumartesi günü kripto para borsasında meydana gelen depremin sonrasında eski seviyeler her ne kadar yakalanmazsa da bir bölümü toparlanmayı başardı ve düşüş durduruldu. Önümüzdeki hafta ise tarihi bir görüşme gerçekleşecek ve bunun öncesinde piyasa bekle-gör vaziyetine geçti. Genel tablolarda risk iştahı pozitif bir şekilde olsa da aslında kripto paralar görüşmeye odaklandı. Öncelikli olarak 3 Aralık günü Amerikan başkanının kaleme almış olduğu kaçakçılığa yönelik önlem mektubu sonrasında bugün ise bazı borsa temsilcileri, komite önünde ifadeye çağırıldı. 14 Aralık tarihinde ise Amerikan Merkez Bankası toplantısı gerçekleştirilecek ve alınan kararlar 15 Aralık tarihinde açıklanacak. Açıklanacak yeni veriler ile alakalı değerlendirme yapacak olan Amerikan Merkez Bankası başkanının ağzından çıkacak her kelime başta fiziki paraların alım satım işlemlerine tabi tutulduğu borsalar olmak üzere kripto para piyasasında yeniden dalgalanma yaşanmasına sebep olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP