DOLAR

32,5115

0.07%
EURO

34,8688

-0.31%
ALTIN(gr)

2.450,29

0,59%
BİST 100

%
Avustralya’dan Kripto Para Regülasyon Hamlesi

Avustralya’dan Kripto Para Regülasyon Hamlesi

Son zamanlarda kripto paralar hususunda regülasyon beklentisi olan ülkelerden biri Avustralya. Hükümetin son 25 senenin en detaylı ödemeler kanunu çıkaracağı ve buraya kripto paraları da yine aynı şekilde dahil edeceği açıklandı. Hazine Bakanı, konu ile ilgili çıkarılacak kanunları, bir reform şeklinde değerlendirdi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:58
Avustralya’dan Kripto Para Regülasyon Hamlesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avustralya hazine bakanı Josh Frydenberg, hükümetin adeta reform özelliği taşıyan bir ödeme sistemleri kanunu ile ilgili çalışmalara başladığını dile getirdi. Ülkenin, ödeme sistemlerinin modernize edilmesi maksadı ile çıkarılacak olan yeni bir yasa, regüle edilebilen ürünler ile hizmetlerin kapsamını ciddi oranda genişletecek.

 Çıkarılacak Yasa Tasarısına Kripto Paralar İle Dijital Varlıklar Da Dahil Edilecek

 Konu ile alakalı Avustralya basınına çeşitli değerlendirmelerde bulunan bakan Frydenberg, bütün dünya devletlerinin, adeta kendilerine örnek olarak gösterecekleri bir regülasyon çerçevesi sunumunu gerçekleştireceklerini ve kripto paralar ile dijital varlıkları da yine aynı şekilde bu kanun sepetine dahil ederek, bu varlıkların ‘Gölgeli alandan çıkarılacağını’ söyledi. Bakan, bunun yanında aynı zamanda nasıl yapılacağının sorulması üzerine şu şekilde cevap verdi:

Kripto para işlemleri hizmeti veren firmalar, kullanıcıların güvenliği için gerekli olan lisansı almak zorunda olacaklar. Hazine Bakanlığı, dijital para oluşturmak için merkez bankasıyla çalışma içinde olacak. Şu anda 800 binden fazla Avustralyalıda kripto para var. Bu rakam, toplam nüfusun yaklaşık yüzde 3’ü ve daha önce yapılan çevrimiçi anketlerde çıkan sonuçtan çok daha az”

İfadelerine yer verdi.

 Bilindiği gibi geçtiğimiz ekim ayı içerisinde Avustralya Merkez bankasından adını açıklamak istemeyen bir yetkili, CBDC açısından şimdilik bir gereklilik bulunmadığını fakat kurumun dünyanın tamamında etkin bir şekilde rol alan bu trendin gerisinde kalmamak amacıyla çeşitli çalışmalar yürüteceğini açıklamıştı.

 Avustralya hazine bakanının hazırlatmış olduğu bu regülasyon paketi yine Avustralya’da yaygın bir şekilde kullanılmakta olan ‘şimdi al, sonra öde’ şirketleri de dahil edilecek. Bakan, aynı zamanda Avustralya’da bu tür hizmetleri sunan 5 milyondan fazla kişi olduğunu dile getirdi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP