DOLAR

32,6012

0.38%
EURO

34,8074

0.2%
ALTIN(gr)

2.498,40

0,58%
BİST 100

%
Böyle Zam Mı olur? Sosyal Medyada Binlerce Tepki Mesajı Yağıyor!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Böyle Zam Mı olur? Sosyal Medyada Binlerce Tepki Mesajı Yağıyor!

Böyle Zam Mı olur? Sosyal Medyada Binlerce Tepki Mesajı Yağıyor!

Son zamanlarda ürün fiyatlarına gelen zamlar, vatandaşı artık canından bezdirdi. Son zam ise havlu ve tuvalet kağıdına geldi. %100 oranını aşan fiyat artışına vatandaşlar, adeta sosyal medyadan tepki yağdırıyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:58
Böyle Zam Mı olur? Sosyal Medyada Binlerce Tepki Mesajı Yağıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son zamanlarda gıdadan giyime, akaryakıttan enerjiye kadar pek çok ürüne zam üstüne zam gelmeye devam ediyor. Enflasyon rakamlarındaki artış sonrasında marketlerdeki etiketler, devamlı değişiklik gösteriyor. Markete her gidildiğinde değişik etiketler ile karşılaşan vatandaş, artık etiket değişim hızına ayak uyduramıyor.

 Havlu Ve Tuvalet Kağıdına Okkalı Zam Geldi

En son gelen zam ise tuvalet kağıtları ve havlu kağıtlarında meydana geldi. Havlu ve tuvalet kağıtlarında meydana gelen fiyat artışı, sosyal medya platformlarında da en çok konuşulanlar arasına girdi. Pek çok vatandaş, 1 hafta önceki havlu ve tuvalet fiyatı etiketi fotoğrafı ile en son güncellenen zam sonrasında uygulanan etiket fotoğrafını aynı anda paylaşıp ortaya çıkan fiyat farkına adeta tepki gösterdi.

 Havlu Ve Tuvalet Kağıdında Zam Oranı 100’ü Aştı

 En son yapılan zam sonrasında öncü bir markanın 32 li tuvalet kağıdı 97.50 TL’ den 131.50 TL’ye; 24’lü tuvalet kağıdı ise 66.90 TL’den 96 25 TL’ye yükselmiş oldu. Aynı markanın 6’lı havlu kağıtları ise 25.25 TL’den 53.93 TL’ye yükseldi. Zam oranı ise %100’ü aşmış bulunmakta.

 Tuvalet Ve Havlu Kağıtlarına Gelen Okkalı Zam Sonrasında Sosyal Medyadan Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor

İşte karşınızda son 24 saat içerisinde sosyal medya hesaplarından havlu ve tuvalet kağıtlarını gelen yüksek zamlar sonrasında vatandaşlar tarafından verilen tepkiler:

“İthal ürünler zaten dolara endeksli peki anlamak için soruyorum mesela selpak yerli üretim yazıyor bu yerli üretim mallar neden bu kadar zamlanıyor? Biri aydınlatabilir mi? Üretim fabrikalarında kullanılan elektrik gibi şeyler zamlandığı için mi?”

“Asıl üzücü olan senin ülkende senin alım gücünle sana pahalı gelen tuvalet kağıdını, komşun olan ve gelir düzeyi yerlerde olan Bulgaristan vatandaşlarının ucuz bulup, senin ülkene hijyen malzemesi almak için akın etmeleri!”

“Bugün aldığımız havlu kağıdı iade ederken, kasiyer gülerek bunlarda fiyat artacak etmeyin bence diyor “

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP