Asgari Ücret Pazarlığında 3. Toplantı Başladı!

Asgari Ücret Pazarlığında 3. Toplantı Başladı!

Asgari ücret tespit komisyonu, milyonlarca asgari ücretlinin alacakları zamlı maaşlarını ne kadar olacağını belirlemek amacıyla TİSK ev sahipliğinde 3. kez bir araya geldi. Çalışma Genel müdürlüğü ile Türkiye istatistik kurumundan gelecek rapor ve verilerin görüşüleceği toplantıda, işveren ile işçi tarafından artık pazarlık sürecindeki ilk rakamlarını zikredilmesi bekleniyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:58
Asgari Ücret Pazarlığında 3. Toplantı Başladı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye‘de 7 milyona yakın asgari ücretle çalışanı doğrudan ve dolaylı olarak ise bütün vatandaşları yakından ilgilendiren yeni asgari ücreti belirlemek amacıyla asgari ücret tespit komisyonu çalışmalarına 1 Aralık tarihinde başlamıştı. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin meydana getirmiş olduğu asgari ücret tespit komisyonu, 2022 senesi içerisinde geçerli olacak asgari ücreti belirlemek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor ve bugün 3. Kez toplandı.

 TÜİK Raporları Ele Alınacak

1 Aralık tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen asgari ücret tespit komisyonu, ikinci toplantısını ise 7 Aralık’ta Türk-iş ev sahipliğinde gerçekleştirdi. 3. toplantısını yine bugün Türkiye işveren sendikaları konfederasyonunda  gerçekleştiriyor. Çalışma Genel müdürü Nurcan Önder’in sevk ve idaresinde gerçekleştirilen toplantıda, Çalışma Genel müdürlüğü ile Türkiye istatistik kurumundan gelecek raporlar ve verilerin ele alınması bekleniyor. Bu raporların sonrasında işveren işçiyi tarafının pazarlık sürecindeki ilk rakamları artık zikretmesi öngörülüyor.

TİSK: Teşvik Ve Vergi İndirimi Belirleyici Olacak

Konuyla alakalı çeşitli açıklamalarda bulunan Türkiye işveren Sendikası konfederasyonu Başkanı Özgür Burak Akkol, şu ifadelere yer verdi:

“Komisyonda yapılan toplantıda rakam önerisi olmadı. Bu sene kuvvetli bir veri analizi işletmelerden alınan görüşler var. Tabii bazen bizlere düşük gelen yüksek gelen farklı rakamları zikrediliyor. Bu rakamları çözmede devletimizin işverenlere yapacağı teşvik ve çalışanları yapılacak vergi indirimlerinin belirleyici olacağını düşünüyoruz. Bu destekleri alabilirsek biz üçlü imzayı alabileceğimizi düşünüyoruz.”

Dedi.

 Rakam Zikredilebilir

Görüşmeler, daha başlamadan önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrette rakamlarda önceki senelerden değişik bir şekilde bu sene mutabık kalındığını açıklayarak, zammın ise bir veya iki hafta içerisinde açıklanacağını dile getirmişti. Geçtiğimiz salı günü yapılan ikinci toplantının sonrasında açıklama yapan TİSK Genel sekreteri Akansel Koç ise,

‘Ümit ederiz ki bu hafta içerisinde asgari ücreti açıklarız. Bir rakam söylemem mümkün değil. Hiç olmadığı kadar bu yıl mutabakatımız var. Vergi kesintilerinin kademeli olarak azaltılması öncelikli talebimiz oldu.”

Dedi.

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP