DOLAR

32,4489

-0.13%
EURO

34,8060

-0.5%
ALTIN(gr)

2.443,04

0,30%
BİST 100

%
Ünlü Analist: Bu Şartlarda Bitcoin, 500 Bin Doların Üzerine Çıkabilir!

Ünlü Analist: Bu Şartlarda Bitcoin, 500 Bin Doların Üzerine Çıkabilir!

Ark İnvest CEO’su Cathie Wood, Perşembe günü CNBC televizyon kanalına vermiş olduğu röportaj da, kurumsal yatırımcılar ve katılımcılar açısından nispeten yeni kripto alanına daha çok yatırım yapmaya başladıkça Bitcoin’in, 500 bin doları dahi aşabileceğini söyledi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:59
Ünlü Analist: Bu Şartlarda Bitcoin, 500 Bin Doların Üzerine Çıkabilir!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Wood’a göre kurumlar, daima hisse senedi ile tahvil şeklindeki geleneksel varlık sınıflarıyla alakası bulunmayan yatırım arayışı içindedir. Şu anda en çok iki kripto para birimi olan BTC ile ikinci sırada yer alan Ether kripto para biriminin tercih ettiklerini açıklayarak, kurumların şu anda kriptoya geçtiğini düşünüyorum şeklinde açıklamalarda bulundu.

 Yapılan bir ankete göre elinde bulunan hisse senetlerini sattıktan sonra elde ettiği nakit para ile kripto para piyasalarında başta Bitcoin olmak üzere diğer kripto para birimlerini alan kişilerin sayısı ve oranı %140’ı geçmiş bulunmakta. Bu gerçekten devasa bir rakam. En son meydana gelen düşüşün sonrasında yine Bitcoin başta olmak üzere diğer kripto para birimleri yavaş yavaş toparlamaya başladı bile. Bu haber makalesinin kaleme alındığı dakikalar içerisinde amiral gemisi kripto para birimi Bitcoin, 50.000 dolar seviyesinden alım satım işlemlerine tabi tutulmaya devam ediliyor. Kurumların hareket etmesinin sebeplerinin bir dereceye kadar bunun, diğer varlık sınıflarına kıyasla çok daha değişik korelasyonları sahip yeni bir varlık sınıfı olduğu açıklanıyor.

 Kişiler ve kurumlar, son zamanlarda yapmış oldukları çeşitli araştırmalara göre kripto para piyasasında alım satım işlemlerine başlıyor. Yapılan bu araştırmaların sonucuna bakıldığında ise her ne kadar da Bitcoin kripto para birimi son zamanlarda yavaş bir şekilde yükselmeye devam ediyor olsa da aslında diğer kripto para birimlerine kadar çok daha tecrübeli bir konumda bulunuyor.

 Ünlü iş insanları tarafından en çok dikkat çekilen bir husus ise şimdiye kadar Bitcoin para biriminin herhangi bir siber saldırıya uğramamış olmasıdır. Zaten güvenlik, kripto para borsalarında alım satım yapmanın en büyük garantisidir. Bu nedenle kişiler ve kurumlar, kripto para borsalarında alım satım işlemleri gerçekleştirmeden önce o kripto para biriminin ne kadar güvenilir olduğuna bakıyor. İşte bu hususta sınıfı geçen belki de tek kripto para birimi yine Bitcoin. Özellikle de son zamanlarda Bitcoin kripto para biriminin fiyatının 2022 senesi içerisinde 100 bin dolar civarına yükselebileceği ile ilgili tahminler yapılmaktadır. Bunun ne kadar olacağını tabii ki tahmin edemeyiz ancak şimdiden duruma bakıldığında 10 Kasım tarihinde 69 bin dolar seviyesini test ettikten sonra 48.000 dolar seviyesine kadar düşen Bitcoin kripto para biriminin şu anda 50 bin dolar civarında bir alım satım işlemine tabi tutuluyor olması aslında bu para biriminin 2022 senesi içerisinde başta 100.000 dolar ve 2022 senesinin ortalarında ise 200 bin dolar seviyesine kadar çıkabileceğinin göstergesidir. Yine aynı şekilde başta Amerika olmak üzere dünyanın pek çok Devleti’nde Bitcoin kripto para birimi ile ilgili yapılan çeşitli araştırmalara bakıldığında kripto para borsalarında alım satım işlemlerine tabi tutulan belki de binlerce kripto para birimi var fakat aralarında yine en iyisi ve en güvenilir olanı şüphesiz ki Bitcoin kripto para birimidir. Özellikle de El Salvador gibi Devletler başta olmak üzere MicroStrategy gibi firmaların Bitcoin kripto para biriminden şimdiden adeta stok yaparcasına yüklü miktarda almaları yine aynı şekilde bu para biriminin önümüzdeki dönemler içerisinde fiyatının en başta 100 bin, daha sonrasında 200 bin ve 2023 senesinde ise 500 bin dolar seviyesine gelmesi demektir ki bu da imkansız değildir. 2020 senesinde 10 ile 12 bin dolar arasında alım satım işlemlerine tabi tutulan Bitcoin kripto para biriminin şu anda içinde bulunduğumuz dakikalar içerisinde 50 bin dolardan işlem görüyor olması aslında değerinin %500 oranında artış gösterdiği anlamını çıkarıyor. Sadece 1,5 içerisinde %500 değer artışı gösteren bitcoin kripto para biriminin 2022 senesinin sonlarına kadar 500 bin doları aşmış olması durumu dayı ortaya çıkabiliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP