TCMB’den Dolara 3. Müdahale!

TCMB’den Dolara 3. Müdahale!

Alınan bir son dakika haberine göre Amerikan dolarının Türkiye piyasalarında 14 lira sınırına dayanması sonrasında Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasından yeni bir müdahale daha geldi. TCMB tarafından yapılan açıklamada, “Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir.” Denildi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:59
TCMB’den Dolara 3. Müdahale!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son müdahalenin dolara etkisi ise sınırlı oldu. Merkez Bankası‘nın piyasalara müdahale etmesinden önce 13.95 lira olan Amerikan doları, müdahaleden sonra 13.79’a kadar geriledikten sonra yeniden 13.95 seviyelerde alım satım işlemlerine tabi tutulmaya devam ediyor.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, son işlem gününde Amerikan dolarının Türkiye piyasalarında 14 lira sınırını dayanmasının sonrasında yeni bir müdahalede bulundu. Merkez Bankası, döviz kurlarında meydana gelen sağlıksız fiyat oluşumları sebebiyle piyasalara satım şeklinde doğrudan müdahale edildiğini açıkladı.

Merkez Bankası’nın Müdahalesine Doların Tepkisi Sınırlı Oldu

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasından yapılan son müdahalesinde 13.95 lira seviyesinde alım satım işlemlerine tabi tutulan Amerikan doları, müdahaleden sonra 13.79’a kadar geriledi fakat kısa süre sonra yeniden 13.93 seviyelere yükseldi. Bu haber makalesinin alındığı dakikalar içerisinde 1 Amerikan dolarının Türkiye piyasalarında işlem gördüğü rakam 13.95 lira olarak görülüyor

 Bu, Merkez Bankası’nın Son İki Haftada 3. Müdahalesi Oluyor

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, piyasalara ilk müdahalesini 1 Aralık tarihinde gerçekleştirmişti. Kaynaklar, merkezin ilk müdahalesinde 1 milyar dolar satışı gerçekleştirildiğini söylemişti. İlk müdahalede dolar 13.80 liradan 12. 40’lara kadar gerilemişti.

 Merkezin piyasalara ikinci müdahalesi ise 3 Aralık tarihinde olmuştu. İkinci müdahalede ise satılan döviz miktarı 300 milyon dolar olurken, dolar; 13. 87 liradan 13. 57 liraya düşmüştü.

 Müdahale Sinyali Önceden Verilmişti

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasından daha önceden gerçekleştirilen açıklamalarda merkezin, elindeki bütün imkanları kullanarak dolar kurunun sabit bir rakamda bırakılması ya da yüksek fiyat dalgalanmaları yaşamaması amacıyla hareket edileceği açıklanmıştı.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP