DOLAR

32,2636

0.01%
EURO

34,7172

-0.01%
ALTIN(gr)

2.401,69

0,07%
BİST 100

%
Ne Altın, Ne Döviz Ne De Kripto! Son 5 Yılda Onu Tercih Eden kazandı
  • Finans 365
  • Gündem
  • Ne Altın, Ne Döviz Ne De Kripto! Son 5 Yılda Onu Tercih Eden kazandı

Ne Altın, Ne Döviz Ne De Kripto! Son 5 Yılda Onu Tercih Eden kazandı

Özellikle de son 5 yıl içerisinde otomobil piyasasındaki fiyatlar adeta füze gibi uçuşa geçmiş durumda. Otomobil fiyatlarındaki yükseliş durdurulamıyor. Böyle olması durumunda artık otomobiller, yatırım araçlarından çok daha fazla kazandırmaya başladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:59
Ne Altın, Ne Döviz Ne De Kripto! Son 5 Yılda Onu Tercih Eden kazandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son 5 yıl içerisinde dolar %226, euro %244 oranında değer kazanırken, dizel otomobiller ise %393 ve benzinli otomobiller ise %441 oranında değer kazandı. Bu rakamlara bakıldığında otomobil fiyatları, en çok kazandıran finansal yatırım araçlarını dahi solladı. Araba fiyatları dur durak bilmiyor. Fiyatlarının yükselmesine rağmen çok ciddi manada bir pazar payına sahip olan araç fiyatları, bütün Türkiye‘nin gündemindeki yerini korumaya devam ediyor. Gelişmiş ülkelerde kullanıldıkça değer kaybına uğrayan arabalar, Türkiye’de ise eskidikçe prim yapıyor. En iyi yatırım aracı şekline dönüşen araba ile alakalı çarpıcı verileri açıklayan uzmanlar, salgından önce dünyada araba fiyatlarında yükseliş olmadığını fakat son 1 yıl içerisinde araba fiyatlarının %31 oranında yükseldiğine dikkat çekti.

 Otomobil Alanlar, Döviz Alanlardan Daha Karlı!

Türkiye’de otomobil alım satım fiyatlarının dövize bağlı bir şekilde hareket ettiğini söyleyen uzmanlar, otomobil ithalatının euro ve dolar cinsinden yapıldığını söylüyor. Yurtiçindeki üretimi de yine aynı şekilde işçilik hariç olmak üzere büyük ölçüde dövize endeksli bir şekilde gerçekleştiriliyor. Netice itibariyle otomobil fiyatlarında, dünya fiyatı artışından daha çok.

2017 ile 2018 seneleri içerisinde 50 ile 80 bin TL arasında satın alınan bir ikinci el araba, bugün piyasada satışa sunulduğunda 200 bin TL’yi geçen fiyatlar ile alıcı buluyor. Bu duruma bakıldığında ise 100 de 350 oranında bir değer artışı söz konusu. O nedenle ikinci el araç piyasası yükselmeye devam ediyor. Bu durum, başlar ikinci el otomobiller olmak üzere araç piyasasında alım satım işlemlerini gerçekleştiren kişilerin döviz Birgül Kripto, altın alım satım işlemlerini gerçekleştiren kişilere göre çok daha karlı olduğunu ortaya çıkarıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP