DOLAR

32,5575

0.03%
EURO

35,0379

0.51%
ALTIN(gr)

2.427,79

0,21%
BİST 100

%
Üreticiden Litresini 3 Liraya Aldıkları Sütü Bakın Marketlerde Ne Kadara Satıyorlar?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Üreticiden Litresini 3 Liraya Aldıkları Sütü Bakın Marketlerde Ne Kadara Satıyorlar?

Üreticiden Litresini 3 Liraya Aldıkları Sütü Bakın Marketlerde Ne Kadara Satıyorlar?

Son dönemlerde çarşı pazarda adeta cayır cayır Yangın Var. Üretici de 3 lira olan sütün litre fiyatı, marketlerde 18 liraya çıktı. Kocaeli Çatalca'da süt üreticiliği yapan Recep Karabasan isimli vatandaş, toptancının kendisinden 3 liraya sütün litresini satın aldığını ve 18 liradan satışa sunduğunu söyledi.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:59
Üreticiden Litresini 3 Liraya Aldıkları Sütü Bakın Marketlerde Ne Kadara Satıyorlar?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Süt fiyatları rekora koşuyor. 1 litre tam yağlı sütün fiyatı, şu anda market raflarında 18 liraya kadar çıktı. Sütün litre fiyatı ise aylardan beridir 3 lira 30 kuruştan satılıyor. Üreticilere göre, Market raflarındaki fiyat yükselişi ise aracılık yapan toptancılardan kaynaklı.

Yükselen Maliyetler , Üreticiyi Olumsuz Etkiliyor

13 büyükbaş hayvanı bulunan bir vatandaş, piyasalardaki fiyat hareketliliklerinin, özellikle de hayvan beslerken kullanmış oldukları yemlerin aşırı biçimde zam almasının maliyetlerini yükselttiğini söylüyor.

2020’de Sütün Litresi 3 Liraydı

Hayvanlardan edinilen sütün fiyatının yine aynı şekilde yükselmemesi sebebiyle kazançlarında eskiye oranla düşüş meydana geldiğini dile getiren süt üreticileri,

“ 1 litre sütün fiyatı 3 lira ile 3.5 lira arasında değişiklik gösteriyor. Bazıları ise 3 liradan alıyor bu sütü ve bazıları ise 3.50 liradan satın alıyor. Yem fiyatları 2020 senesinde 80 liraydı şimdi ise 230 lira olmuş. Yem fiyatı 3 misli artış gösterdi fakat süt fiyatı halen aynı kalıyor. Fiyatlar marketlerde ise 10 liranın üzerinde. Bu durum çok garip. 3 liradan alıyorlar. Bu durumu yetkililerin çözmesi gerekiyor. Bu durumun diğer sebeplerinden biri ulaştırma. Çünkü 3 ay önce mazot 6 liraydı, şimdi 10 lira. Toptancı bu durumu değerlendiriyor. Geçen sene de sütün litresi 3 lirayı. Toptancı 3 liraya topluyor artık, değerlendirip marketlere 18 liraya satıyor.”

İfadelerine yer veriyor.

 Yine öyle şekilde süt üreticileri tarafından yapılan açıklamalarda devletin Özellikle de başta olmak üzere elektrik enerjisi konusunda kendilerine

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP