Asgari Ücrete İşçi İle İşverenin Önerdiği Rakamlar Arasındaki Fark Belli Oldu

Asgari Ücrete İşçi İle İşverenin Önerdiği Rakamlar Arasındaki Fark Belli Oldu

Türkiye'de milyonlarca asgari ücretle çalışan vatandaşın merak içerisinde beklemiş oldukları asgari ücrete artık son viraja girildi. Yeni asgari ücretin ne kadar olacağının tespit edileceği kritik toplantı ise pazartesi günü yapılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, işveren ile işçiden gelen önerileri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la da paylaştı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:59
Asgari Ücrete İşçi İle İşverenin Önerdiği Rakamlar Arasındaki Fark Belli Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pazartesi günü kesinlik kazanması beklenen asgari ücret açısından TİSK, en az 3 bin 500 lira önerdiklerini dile getirirken, TÜRK-İŞ ise 4 bin liranın işçinin kırmızı çizgisi olduğunu ifade ediyor. Milyonlarca çalışanı vatandaşı yakından ilgilendiren asgari ücret rakamlarında artık son toplantı pazartesi günü yapılacak. İşverenler, gelen tepkiler üzerine tekliflerini 3500 TL’nin üzerine çıkardı. İşçiler ise en az 4000 TL’lik bir asgari ücret rakamının altına imza atabileceklerini söylüyor.

 İşçilerle İşverenler Henüz Ulaşamadı

Hükümet, işveren, işçi temsilcilerinden oluşturulan asgari ücret tespit komisyonu 4. toplantısını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde pazartesi günü gerçekleştirecek. TİSK ev sahipliğinde geçtiğimiz gün gerçekleştirilen 3. toplantıda taraflar, enflasyon rakamları hususunda uzlaşma sağlayamadı.

 İşçinin Kırmızı Çizgisi 4000 Lira

Türk-iş Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret miktarının Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre belirleneceğini dile getirerek,

“Onların hesabı başka benimki başka. İşçinin kırmızı çizgisi 4 bin liraya geliyor. Bunun altında rakam teklif etmek uygun değildir.”

Dedi.

 Enflasyon Verileri, Bizim Teklif Ettiğimiz Asgari Ücret Rakamının Altında Kalıyor

Atalay, uzun senelerdir her ay açlık, yoksulluk sınırı araştırması gerçekleştirdiklerini açıklayarak,

“Kasım ayında bir kişi için açlık sınırı 3190 lira, yoksullukta da 3900 lira. Türkiye İstatistik Kurumunun açıklamış olduğu enflasyon değeri bizimkinin altında kalıyor. Bizim sınırımız yaşam maliyeti 3900 liranın üstüne çıkılması. İstenen noktaya geliyorsa pazartesi, salı günü imzalanır.”

İfadelerini kullandı.

İşveren Sendikası: 3500 TL’yi Geçtik

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Özgür Burak Akkol, işverenin de fedakarlık yapacağını dile getirerek masada sunmuş oldukları rakamın 3500 lirayı geçtiğini söyledi. Başkan Akkol,

“İşçiyi enflasyona kesinlikle ezdirmeyeceğiz. Türkiye İstatistik Kurumunun açıklamış olduğu resmi enflasyon verileri %21 zammını kafadan zaten vereceğiz. Üstüne de ‘Acaba ne yapabiliriz?’ Şekliyle çalışıyoruz. 3500 lirayı geçtik. Daha fazlası için çalışıyor. %21’i verip çıkalım demiyoruz, oradan başlıyor. Geçen sene 7 puan üzerine çıktı Enflasyonun”

Dedi.

 Pazartesi günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde asgari ücret tespit komisyonu, kritik 4. toplantısını gerçekleştirecek.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP