DOLAR

32,3752

0.16%
EURO

34,9788

-0.31%
ALTIN(gr)

2.324,28

0,22%
BİST 100

%
Binance, singapur’daki Lisans Başvurusunu Geri Çekti

Binance, singapur’daki Lisans Başvurusunu Geri Çekti

Dünyanın en büyük ve en geniş hacimli işlem yapma özelliğine sahip kripto borsası Binance’in Singapur’da faaliyet gösteren Binance Asya hizmetleri ltd. Bir borsanın işletilmesi açısından geçtiğimiz sene yapmış olduğu başvuruyu geri çekti. Binance.sg, diğer taraftan 13 Şubat tarihine dek Singapur’daki hizmetlerini tamamen sonlandıracağını duyurdu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:59
Binance, singapur’daki Lisans Başvurusunu Geri Çekti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kripto paralara bakış açısı itibariyle ‘Uzakdoğu’nun kripto merkezi’ olarak da nitelendirilen fakat ülkedeki regülasyon kurumu para otoritesinin büyük sıkıntılarla borsa çalıştırma lisansı çıkardığı Singapur’da, Binance kripto para borsası yapmış olduğu başvuruyu geri çekti. Yaklaşık olarak 1 yıldır Singapur para otoritesinden lisans talebinde bulunan ve bu manada 170 firma arasında bulunan Binance, atmış olduğu bu adım ile Singapur’un borsanın yeni merkezi olacağı söylentileri ne de böylelikle noktayı koymuş oldu.

 Bu Karar, Kesinlikle Ciddiye Alınmalı

Firmanın Singapur sorumlusu olarak bundan birkaç ay önce getirilen ve daha önce de 13 yıl boyunca Singapur para otoritesinde yöneticilik yapan, Richard Tend, konu ile alakalı şu ifadelere yer verdi:

“Binance olarak her zaman kullanıcılarımızı düşünüyoruz. Bu yüzden bu kararımız asla hafife alınmamalı. Singapur para otoritesine de bize gösterdikleri yardım için teşekkür ederim. Önümüzdeki dönemde onlarla yeniden birlikte çalışmak isteriz”

Dedi.

 Binance borsası tarafından yapılan açıklamada da, Singapur’dan geri çekilme kararının stratejik, ticari ve gelişmeler alanında meydana gelen gelişmeler doğrultusunda alındığı açıklandı ancak konuyla alakalı herhangi bir detay verilmedi.

 Binance Merkez Arıyor

2017 senesinde kurulumu gerçekleştirilen ve özellikle de 2017 senesinin sonunda meydana gelen boğa sezonu ile beraber adını bütün dünyaya duyuran Binance, 4 yıl içerisinde çok inanılmaz işlere imza attı ve rakiplerine adeta böylelikle fark attı. 2021 senesindeki boğa sezonu ile kripto paraları olan aşırı talep ise Binance borsasını pek çok ülkenin regülasyon kurumunun hedefini koydu. ABD’den Singapur’a, İtalya’dan İngiltere’ye kadar pek çok ülke, Binance borsasına çeşitli kısıtlamalar getirdi. Binance CEO’su Changpeng Zhao, devamlı olarak regülasyonlara uyumak istediklerini ve bütün ülkelerde ayrı birimler kurmak suretiyle faaliyetlerini devam ettirmek istediklerini beyan etti.

Geri Çekilme Sinyalleri Önceden Verilmişti

Binance, bundan bir hafta önce de Singapur merkezli HG Exchange ismi ile faaliyet gösteren özel bir menkul kıymet borsasının yüzde 18’lik hissesinin satın aldığını duyurmuştu. Singapur para otoritesi tarafından verilen bir firma konumunda bulunan HGX, diğer taraftan ‘tanınmış piyasa operatörü RMO’ lisansına da sahip. RMO lisansı ise, dijital varlıkların, menkul kıymetlerin işlemine izin veriyor.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP