DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
Almanya’dan 1 Trilyon Euro’luk Kripto Para Adımı

Almanya’dan 1 Trilyon Euro’luk Kripto Para Adımı

Almanya'da daha önce özel fon portföylerinin yüzde 20’lik bölümü ile yatırım gerçekleştirme hakkı tanınan kanunun yürürlüğe girmesinden sonra şimdi de toplamda 1 trilyon euro değerinde mevduat tutan tasarruf bankalarının katılımcılarına kripto para işlemleri açısından işlem yapmayız kolaylaştıracak bir cüzdan sunmayı hedefledikleri açıklandı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:59
Almanya’dan 1 Trilyon Euro’luk Kripto Para Adımı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bütün dünyada enflasyon verilerinin her geçen gün biraz daha artış göstermesi ile kanun yapıcı kurumların bu duruma bir çözüm geliştirmesi kripto para seçeneğini iyice ön plana çıkaran bir unsur oldu. Son zamanlarda Avrupa’nın ekonomik manada en büyük ülkesi olan Almanya’dan çok ciddi ve kritik bir adım daha geldi.

1 Trilyon Euro Değerinde Güç

Almanya’da yaz aylarında özel fonlarının kripto paralara yatırım yapılmasına olanak tanıyan kanunun yürürlüğe girdiği ülkede şimdi ise tasarruf bankalarından kripto para girişini engeliyor. Almanya’nın, 1 trilyon euroyu bünyesinde barındıran tasarruf bankaları, katılımcılarına kripto para işlemlerini gerçekleştirebilecekleri bir cüzdan hizmeti sunmayı hedefliyor.

Almanlar; Riske Girip Kredi Çekmiyorlar, Nakit Kullanıyorlar

Alman vatandaşları üzerine tüketim açısından yapılan bir ankete bakıldığında Alman vatandaşlarının riske girmeyi sevmedikleri, bankalardan pek kredi çekme taraftarı olmadıkları, varsa nakit paralarını kullanmayı tercih ettikleri sonucu ortaya çıkmıştı. Tasarruf bankalarının böyle bir hamle gerçekleştirmesinin en ilginç yönlerinden birisi ise bu bankaların müşterilerinin genelinin hiçbir biçimde risk almayı sevmeyen tarzda müşteriler olması… Dijital dünyaya adaptasyon kuramamış bu kişiler, daha çok nakit para kullanmayı tercih ediyor ve genelde çok zorda kalmadıkları takdirde bankalardan kredi çekmiyorlar. Bu bankaların 50 milyonluk bir müşteri kitlesine hitap ettiği ve böylelikle Almanya’nın bu anlamdaki en büyük parasal grubunu meydana getirdiği açıklanıyor.

Almanya’da Kripto Varlıklara İlgi Büyük

Reuters haber ajansında geçen bir habere göre, ayrıca bu bankaların adına bir konuşma gerçekleştiren sözcünün yorumları da kaleme alındı. Sözcü, Kripto varlıklarına ilginin çok büyük boyutlarda olduğunu söyledi. Bankaların bu girişiminin sebebi olarak ise, Almanya’da artış gösteren enflasyon rakamları kadar, bankalara ve tasarruf sahiplerine kesilen cezalar da yine aynı şekilde artışa gidilmesi olduğu açıklanıyor. Almanya’da son zamanlarda enflasyon rakamları ile para basımı hususları yoğun biçimde tartışılmaya başlanmıştı. Kasım ayı içerisinde Almanya Tasarruf Bankaları Birliği Başkanı Helmut Schleweis, faiz oranlarının düşük olması ile artış gösteren fiyatlarına, varlıkların erimesini önlemede problem çıkardığını dile getirmişti.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP