Özgür Demirtaş, ‘Keşke Haksız Çıksam Ama Haklı Çıkacağım’ Dedi Ve Asgari Ücret Yorumunda Bulundu
  • Finans 365
  • SGK - SSK - Bağkur
  • Özgür Demirtaş, ‘Keşke Haksız Çıksam Ama Haklı Çıkacağım’ Dedi Ve Asgari Ücret Yorumunda Bulundu

Özgür Demirtaş, ‘Keşke Haksız Çıksam Ama Haklı Çıkacağım’ Dedi Ve Asgari Ücret Yorumunda Bulundu

Asgari ücretin 4000 TL'nin üzerinde bira rakam ile belirleneceğini fakat bundan 2-3 ay sonra gıda fiyatlarında meydana gelecek artışlar sebebiyle belirlenen bu asgari ücretin herhangi bir işe yaramayacağını dile getiren finans profesörü Özgür Demirtaş, ‘Enflasyon belasının olduğu yerde isterseniz asgari ücreti 100 bin TL yapın işe yaramaz’ Dedi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:00
Özgür Demirtaş, ‘Keşke Haksız Çıksam Ama Haklı Çıkacağım’ Dedi Ve Asgari Ücret Yorumunda Bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şu anda Türkiye‘de 7 milyondan fazla asgari ücretle çalışan vatandaşın merak içerisinde beklemiş olduğu asgari ücret zammı açısından artık son düzlüğe girilmişken, sosyal medya hesabını sıklıkla kullanan finans profesörü Özgür Demirtaş ise çok dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Asgari Ücretli Önce Sevinir

Aynı zamanda şu anda Sabancı üniversitesi finans kürsüsü başkanı da olan Demirtaş, asgari ücret rakamının 4000 TL’nin üzerine yükseltilmesine değildi. Bu artışın, vatandaş açısından pek çok olumsuzlukları da beraberinde getireceğini vurgulayan Demirtaş, şu açıklamalarda bulundu: “Büyük bir zam yapıldığı söyleniyor. Bazı ekonomi ve finans bilmeyen asgari ücretliler ilk önce sevinirler. Sonra artan maaşları ile ilk önce gıda ürünleri almaya giderler.”

Keşke Haksız Çıksam Ama Maalesef Haklı Çıkacağım

2022 senesinin başından itibaren (Ocak, Şubat gibi) gıda ürünlerinin uçacağını dile getiren finans profesörü Özgür Demirtaş, daha sonrasında ise asgari ücretlinin 2 yıl önce, 2000 TL maaşları ile çok daha fazlasını alabildiklerini göreceklerini ifade etti. Maaşları artmış fakat alım güçleri çakılmış… Keşke haksız çıksam ama biliyorum maalesef yine haklı çıkacağım ifadelerini kullandı.

 Özgür Demirtaş’ın Asgari Ücretle İlgili Paylaştığı Tweet’i Şöyle:

“Tahminimi söyleyeyim. Asgari ücret 4000 TL üstüne çıkarılır. Büyük zam yapıldığı söyleniyor. Bazı ekonomi ve finans bilmeyen asgari ücretliler ilk önce sevinirler. Sonra artan maaşları ile ilk önce gıda ürünleri almaya giderler. Ocak-şubat gibi gıda ürünlerinin fiyatı uçar. Sonra bir bakarlar ki 2 yıl önce, 2000 TL maaşları ile çok daha fazlasını alabiliyorlarmış… Maaşları artmış ama alım güçleri çakılmış… Keşke haksız çıksam ama maalesef haklı çıkacağım ?

Dedi.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP