DOLAR

32,2644

0.01%
EURO

34,6803

-0.14%
ALTIN(gr)

2.403,92

0,17%
BİST 100

%
Aracın Kilometresini Düşürüp Satmaya Çalışanlar, 5 Yıla Kadar Hapis Cezası İsteniyor
  • Finans 365
  • Gündem
  • Aracın Kilometresini Düşürüp Satmaya Çalışanlar, 5 Yıla Kadar Hapis Cezası İsteniyor

Aracın Kilometresini Düşürüp Satmaya Çalışanlar, 5 Yıla Kadar Hapis Cezası İsteniyor

2. el araç satışları ile alakalı çok kritik bir son dakika haberi geldi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, aracın orijinal kilometresini düşürdükten sonra sattığı ileri sürülen  kişi hakkında 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenledi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:00
Aracın Kilometresini Düşürüp Satmaya Çalışanlar, 5 Yıla Kadar Hapis Cezası İsteniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya genelinde meydana gelen çip krizi sebebiyle oto alım satım pazarlarında 2. el araçlara ilgi daha çok artmaya başladı. Bundan 2 yıl önce 50.000 TL’ye alınan bir otomobil, şimdi 250 bin TL’den piyasalarda satışa sunuluyor. Söz konusu ikinci el araç olunca haliyle yüksek kilometrelerle karşılaşmak mümkün. Ancak ikinci el aracını piyasada satışa sunacak kişinin, hile ile orijinal kilometresinden daha düşük kilometreli bir şekilde aracını gösterip bu şekilde satmaya çalışması halinde 5 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılacağını unutmaması gerekir.

60 Bin Kilometrede Aracını 220 Bin Liraya Sattı

Burak Ç. adındaki vatandaş, 2020 senesinin 24 Eylül tarihinde Ankara’da bir noterde 60 bin kilometre olduğunu beyan ettiği aracını, bir firmaya 220 bin TL’ye sattı. Aracı satın alan firma ise muayene ettirdikten sonra otomobilin orijinal kilometresinin düşürüldüğü tespit etti.

 Konuyla Alakalı Soruşturma Başlatıldı

Hileli kilometreli ikinci el aracı satın alan firmanın suç duyurusu yapması üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı genel soruşturma bürosu tarafından konuyla alakalı soruşturma başlatıldı. Savcılık, Burak Ç. isimli vatandaşın aracı 17 Eylül 2020 tarihinde Ankara’da bir başka noterde Ufuk Ç. isimli şahıstan satın aldığını ve satış işlemi esnasında aracın 258 bin kilometrede bulunduğunu beyan ettiğini tespit etti. Konu ile alakalı gözaltına alınan Burak Ç. isimli vatandaş, vermiş olduğu ifadesinde aracın kilometresiyle oynamadığını, üzerine atılı suçu ise işlemediğini savundu.

 Dolandırıcılıktan İddianame Hazırlandı

Söz konusu suç, uzlaştırma kapsamına girdiği için dosya, uzlaştırma bürosuna gönderildi. Tarafların karşılıklı bir şekilde anlaşamaması durumunun ortaya çıkması halinde savcılık, dava açmak amacıyla yeterli şüphe olduğunu kanaat getirerek Burak Ç. isimli vatandaş hakkında ‘ dolandırıcılık’ suçunun işlendiği ile alakalı iddianame hazırladı. Savcılık tarafından kaleme alınan iddianamede, Burak Ç. isimli vatandaşın, sattığı aracın kilometresini düşürüp, müştekiye yani mağdur olan firmaya değerinden çok daha fazla fiyata satarak menfaat temin ettiği yazıldı.

5 Yıla Kadar Hapis İsteniyor

Ankara 23. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, sanık hakkında ‘dolandırıcılık’ suçunu işlediğinden, 5 yıla kadar hapis ile 5 bin güne kadar adlî para cezası İsteniyor.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP