DOLAR

32,3322

0.24%
EURO

35,0766

-0.15%
ALTIN(gr)

2.299,83

0,99%
BİST 100

%
Kripto Paralarda Durgunluk Hakim, Peki Orta Vadede Hangi Seviyeler Görülecek?

Kripto Paralarda Durgunluk Hakim, Peki Orta Vadede Hangi Seviyeler Görülecek?

Ekim ayı içerisinde devasa bir yükseliş yakalayan kripto para birimleri, aralık ayının başından itibaren ayı piyasasının etkisinden kurtulmak amacıyla gayret ediyor. Dar bantta işlem görmeye başlayan önemli kripto para birimleri, altcoinleri de aynı şekilde baskılama ya başladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:01
Kripto Paralarda Durgunluk Hakim, Peki Orta Vadede Hangi Seviyeler Görülecek?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kripto para birimleri, durgun bir şekilde işlem görmeye devam ediyor. Bitcoin kripto para biriminin kasım ayı içerisinde 69 bin dolar seviyesi ile tarihi rekorunu kırdığı aşamalardan sonra sert bir düşüş meydana geldi. 10 Kasım tarihinde 69 bin doları gören Bitcoin, 46.000 dolar seviyesine kadar geri çekildi. Kısa süre içerisinde %33 oranında değer kaybı yaşayan Bitcoin kripto para birimini diğer kripto para birimleri de takip etti. Küresel enflasyon rakamlarının yüksek bir şekilde açıklanması başta olmak üzere Amerikan Merkez Bankası‘nın faiz artırımına gidecek olması gibi kararlar, Merkez bankalarının enflasyonu dizginlemek amacıyla çeşitli hamlelerde bulunması ile faiz artırımı yöntemini seçmiş olmalarından dolayı kripto paralarda güç kaybı yaşanmaya devam ediyor. Diğer taraftan gerçekleştirilecek regülasyonların neleri getireceği ise henüz tam olarak bilinmediği için kripto para piyasasında tedirginlik hakim. Bu gelişmeler ışığında konuya bakıldığında Bitcoin kripto para biriminin 48947 dolardan başladığını söylemekte fayda olacaktır. Gün içerisinde en düşük 48. 086 dolar beklenirken Bitcoin’de en yüksek seviyeli ise 49. 136 dolara ulaşması öngörülüyor.

 Durgunluktan Ethereum Da Nasibini Aldı

Kripto para dünyasında alım satım işlemlerine tabi tutulan ve Bitcoin kripto para biriminden sonra ikinci sırada yer alan Ethereum kripto para birimi ise 4000 dolar sınırında denge bulmak amacıyla mücadele etmeye devam ediyor. Kasım ayı içerisinde 4865 dolar ile tarihi yüksek seviyesine çıkan Bitcoin para birimi, bugün sabah saatlerinden itibaren yüzde 1.20 oranında değer kaybı ile 3955 dolardan işlem görüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP