DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
ABD’li Bitcoin Madenciliği Firması, Çok Sayıda Cihaz Alımı Yapacak!

ABD’li Bitcoin Madenciliği Firması, Çok Sayıda Cihaz Alımı Yapacak!

Kripto para madencilik faaliyetlerinin yerine getirilmesi için çok kuvvetli ekipmanları gereksinim duyulmaktadır. Özellikle de Bitcoin kripto para madenciliği başta olmak üzere pek çok kripto para madenciliği faaliyetlerin yerine getirilmesinde öncü firmalardan bu işlemleri gerçekleştirecek kuvvetteki ekipmanların alınması gerekir.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:02
ABD’li Bitcoin Madenciliği Firması, Çok Sayıda Cihaz Alımı Yapacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nasdaq’da listelenen Bitcoin kripto para madenciliği firması Marathon Digital, madencilik faaliyetlerinde faydalanılan cihazları üreticisi Bitmain’den rekor sayıda Antminer S19 XP satın almak amacıyla anlaşmaya vardı. Söz konusu model, pazarda mevcut olan en kuvvetli cihaz ve saniyede 140 terahash kuvvetinde.

 Cihazı Sayısı, Toplamda 200 Bine Yaklaşacak

Satış işlemleri yeni gerçekleştirilecek cihazlar, 2022 senesinin temmuz ile aralık ayları arasında firmaya teslim edilecek. Yapılacak bu teslimatlar ile birlikte firmasının ekipman sayısı 199 bine çekmiş olacak. Böylelikle firma, dünyanın bilinen en büyük halka açık bir kripto para madencilik firması olarak bilinecek. Mevcut sistem verileri ile Marathon, 1 saniyede 23.3 eksahash’lık bir kapasiteye ulaşacak. Firmanın madencilik kapasitesi ise %600’den daha çok olacak. Marathon, şimdilik çalışır durumda olan 31 bin cihaza sahiptir ve bu cihazların toplam kapasitesi ise 1 saniye içerisinde 3.2 eksahash kuvvetinde.

Haberin sosyal medya hesaplarında gelmesi ile beraber maraton Digital firmasının hisseleri, hafta içerisinde yüzde 13 oranında artışa geçti. Firmanın piyasa değeri ise şu anda 4 milyar dolara yaklaştı. Bitcoin Kripto para madenciliği de kullanılmakta olan cihazların tamamının işlem gücünü dile getiren hash rate, son dönemlerde en yüksek seviyelere çıktı. Bitcoin Kripto para madenciliği işlemlerine yakın bir haber kaynağına göre 21 Aralık tarihinde bu oran 194 eksahash olarak kayıtlara geçti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP