DOLAR

32,6036

0.38%
EURO

34,7833

0.12%
ALTIN(gr)

2.495,08

0,45%
BİST 100

%
BDDK’Dan O Paylaşımlar Hakkında Son Dakika Suç Duyurusu
  • Finans 365
  • Borsa
  • BDDK’Dan O Paylaşımlar Hakkında Son Dakika Suç Duyurusu

BDDK’Dan O Paylaşımlar Hakkında Son Dakika Suç Duyurusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ‘kur korumalı TL mevduat sistemi’ uygulamasına yönelik yapmış oldukları açıklamalar sebebiyle Bankacılık Düzenleme Ve Denetleme Kurumu tarafından Güldem Atabay, Durmuş Yılmaz, Emin Çapa, Selçuk Geçer, Burhanettin Bulut'un da aralarında bulunduğu 26 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:02
BDDK’Dan O Paylaşımlar Hakkında Son Dakika Suç Duyurusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bankacılık Düzenleme Ve Denetleme Kurumu tarafından edinilen bilgilere göre ‘bir bankanın itibarını zedeleyecek ya da şöhretine veya servetine çeşitli zararlar verebilecek bir hususa kasıtlı bir şekilde sebep olan veya bu yöntem ile asılsız haber yayılamaz’ şeklindeki maddeye aykırılıktan Durmuş Yılmaz, Burhanettin Bulut, Güldem Atabay, Selçuk Geçer ile Emin Çapa’nın da aralarında bulunduğu 26 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

 BDDK’dan Konuyla Alakalı Açıklama Geldi

Bankacılık düzenleme ve denetleme kurumundan konu ile ilgili yapılan açıklamada sosyal medya ve yayın platformları üzerinden kur hareketlerinin manipülasyonu sebep vermeye yönelik paylaşımları sebebiyle aşağıda Twitter hesapları ile kişiler hakkında BDDK, bankacılık kanunu 74. maddesi gereğince suç duyurusunda bulunmuştur. Bu konunun kamuoyuna saygı ile duyuruluması şeklinde bir açıklamada bulundu.

TCMB Eski Başkanı Durmuş Yılmaz’da Listede Var

Bundan bir hafta önce eski Merkez Bankası başkanı Durmuş Yılmaz’ın döviz ile alakalı yapmış olduğu değerlendirmelere ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaşanılan süreç bu yöndeki bahsi geçen iddiaların yalan bir şekilde yanıltıcı manipülatif olduğunu ortaya çıkardığını ve hem de birkaç saat içerisinde gerçekleştiğini söyledi. Söz konusu beyan ile iddialar, kanunlara aykırı olduğu dile getirildi. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın itibarını kıracak asılsız haberlerin yayılması yasaktır. Piyasa bozucu eylemler başta olmak üzere piyasa dolandırıcılığı yapılmasına müsaade edilmemelidir. Piyasalarda manipülasyonda suç olarak öngörülmüştür. Burada kesinlikle af yoktur. Bankacılık Düzenleme Ve Denetleme Kurulunun, bunlarla alakalı çeşitli adımların atılacağı vurgulandı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nda geçmişte başkanlık yapmış Durmuş Yılmaz listede yer alan kişiler arasında bulunuyor. Konuyla alakalı soruşturma sürüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP