Memur maaşlarına 2022’de Ne Kadar Zam Yapılacak, Yüzde Kaç Zam Yapılacak?

Memur maaşlarına 2022’de Ne Kadar Zam Yapılacak, Yüzde Kaç Zam Yapılacak?

Memurlar, 2022 senesi içerisinde maaşlarına ne kadar zam yapılacağını merak etmeye başladı. Temmuz ayında imzalanan toplu sözleşme hükümlerine göre memur ve memur emeklilerine 2022 senesinin ilk 6 ayı için %5 artı enflasyon farkı kadar zam yapılmasına karar verilmişti. Fakat asgari ücrete yapılan %50 zam oranı ile beraber memur ve memur emeklileri de ek zam beklentisine girdi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:02
Memur maaşlarına 2022’de Ne Kadar Zam Yapılacak, Yüzde Kaç Zam Yapılacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Beklentilere paralel bir şekilde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memur-sen genel başkanı Ali Yalçın ile bir görüşme gerçekleştirdi. 2022 memur ve memur emekli maaşı zam oranı ve son durum…

Memur maaş zammının Ocak ayının 15’ine kadar yetişmesi açısından çalışmalar devam ederken, memur ile emekli memurlar da yüzde kaç zam yapılacağını merak içerisinde beklemeye başladı. Diğer taraftan bakıldığında aralık ayına göre ilk enflasyon rakamları Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 3 Ocak 2022 tarihinde kamuoyu ile paylaşılacak ve memur ile memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak zam oranı da böylece netlik kazanacak. Enflasyon farkı, refah payı ek zammı ile 3600 ek gösterge ile beraber 2022 senesi memur maaş zammına dair gelişmeler netlik kazanacak.

 Memur Maaşlarına 2022’de Ne Kadar Zam Yapılacak?

Asgari ücret zammı; işçi, işlerin ile Bakanı tarafından gerçekleştirilen görüşmelerin sonucunda geçtiğimiz haftalarda belli oldu. %50 oranında yapılan zam ile beraber 2022 senesi asgari ücreti net bir şekilde 4253 lira oldu. Fakat memur ile memur emekli maaşı zamları etkileyecek pek çok etken bulunuyor. Öncelikli olarak temmuz ayında imzalanan 6. Dönem toplu sözleşme hükümlerine göre memur ve memur emekli maaşlarına 2022 senesinin ilk 6 ayı için %5 artı enflasyon farkı oranında bir zam gerçekleştirilecek. Yani 2021 senesi içerisinde Temmuz ile aralık dönemine ait enflasyon rakamları yüzde 3’ü geçtiği takdirde aradaki enflasyon farkı da yine aynı şekilde zam olarak memur maaşlarına yansıtılacak. Enflasyon farkının belli olması açısından Türkiye İstatistik kurumundan gelecek veriler 3 Ocak 2022 Pazartesi günü aralık ayı enflasyonu ile 2021 senesi enflasyon rakamlarının açıklaması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP