DOLAR

32,5684

0.22%
EURO

34,9266

-0.17%
ALTIN(gr)

2.443,89

0,33%
BİST 100

%
BDDK’dan 13 Bankaya Kredi Cezası

BDDK’dan 13 Bankaya Kredi Cezası

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, kullandırılan kredilerin kullanım amacına ilişkin kullanımı açısından iç kontrol mekanizmalarının zamanında oluşturmadığını gerekçe göstererek 13 bankaya 50'şer bin liralık ceza kesti.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:02
BDDK’dan 13 Bankaya Kredi Cezası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Koronavirüsü salgını sürecinin başından itibaren kredilerin ihtiyaç sahibi tüzel kişilik ile bireylere aktarımı hususunda talimat yazısı yazan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, yakın zaman içerisinde bu hususta bankalara kapsamı genişletilmiş bir biçimde uyarıda bulunmuştu.

 BDDK’nin Uyarısı Tartışmalara Sebep Olmuştu

Kredilerin kullanım amacına yönelik kullanılması, bazı birey ile tüzel kişiliklerin kredi kullandıktan sonra ihtiyaç haricinde kripto başta olmak üzere pek çok değişik ürünlere yöneldiğini hususunda tartışmalar ortaya çıkmıştı.

 BDDK: İç Denetim Mekanizmaları Zamanında Oluşturulmadı

Bir ekonomi kanalında yer alan habere göre; Bankacılık düzenleme ve denetleme kurulunun yetkili organları bu hususta çalışmalar yaparak bir rapor yazdı ve bu rapor bankacılık düzenleme ve denetleme kuruluna sunuldu. Kurul, bankaların bu hususta çeşitli kontrol mekanizmalarını oluşturduklarını fakat bazı iç denetim mekanizmalarının zamanı da oluştur olmadığına kanaat getirdi.

 Bankalar, Alt Sınırdan Ceza Aldı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, gerekli tedbirleri zamanında almayan ya da alamayan bankalara ilişkin olarak 148 maddenin b maddesi gereği 50 bin lira ile 500 bin lira arasında bulunur cezanın alt sınırdan uygulanmasına hükümeti. Cezanın gerekçesi ise kredilerin döviz ve kripto farklılıklara yönelik bir şekilde kullanımı değil, bankaların buradaki iç kontrol mekanizmasını zamanında oluşturmamasından kaynaklandı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, yeni oluşturulan ekonomi sistemi ile alakalı Twitter hesabından manipülatif eylemler oluşturdukları gerekçesiyle 26 ekonomist ve yazar hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP