DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Bitcoin’in Akıbeti Ne Olacak?

Bitcoin’in Akıbeti Ne Olacak?

21. Yüzyılın en büyük yatırım aracı olarak bilinen Bitcoin, dar bir banda sıkışıp kaldı. Ortaya çıktığı ilk dönemlerde hemen herkesin adeta korkarak baktığı Bitcoin, 70 bin dolar seviyesine çok yaklaşıp aynı hızla geri çekildi. Peki Bitcoin ne olacak? 2022 senesi içerisinde Bitcoin ne kadar olacak? Tüm bu soruların cevapları ve çok daha fazlası haberimizde...

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:03
Bitcoin’in Akıbeti Ne Olacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Satoshi Nakamoto denilen bir girişimci tarafından geliştirildiğine inanılan ve ortaya çıktığı ilk günlerden itibaren bütün dünya parasal dengesini altüst eden Bitcoin, bazen inişli bazen çıkışlı hareket ederek yolculuğuna devam ediyor. Kripto para dünyasında alım satım işlemlerine tabii tutulan kripto para birimleri arasında öncü ve amiral gemisi olarak bilinen Bitcoin, aldığı pek çok darbeye rağmen ayakta dimdik durmayı başardı. Bazı dünya devletleri, Bitcoin başta olmak üzere pek çok kripto para biriminin alım satım işlemleri başta olmak üzere madencilik faaliyetlerini yasaklarken, El Salvador gibi cesaretli ülkeler ise kripto para birimi Bitcoin’i resmi para birimi olarak ilan etme cesaretini gösterebiliyor. Dünya devletleri başta olmak üzere dünyada ticaret hacminin büyük bir bölümünü elinde bulunduran dev firmalar, Bitcoin kripto para birimine yatırım yaptıklarını açıkladıklarında Bitcoin kripto para biriminin fiyatında devasa rakamlara ulaşacak derecede yükselme meydana geliyor. Bitcoin kripto para biriminin ortaya çıktığı ilk dönemlerde kripto cüzdanını oluşturduktan sonra şifresini unutan ya da bu hesabı tamamen kaybeden bazı katılımcılar, aradan geçen yıllardan sonra cüzdanlarını bulduklarında ansızın zengin olabiliyor. Bitcoin kripto para biriminin en büyük özelliklerinden birisi ise şimdiye kadar gözle görülür ya da hissedilir bir siber saldırı ile karşılaşmamış olmasıdır. Bu durum, amiral gemisi Bitcoin kripto para biriminin ne kadar güvenilir olduğunun en büyük kanıtıdır. Oysaki yakın tarihte baktığımızda kripto para borsalarının küçük büyük demeden pek çok birimi, siber saldırı sonucunda ortadan tamamen kalkmıştır.

 Bitcoin Nereye?

Bitcoin kripto para biriminin El Salvador hükümeti tarafından resmi para birimi olarak ilan edilmesinden hemen sonra fiyatında ciddi manada yükselme meydana gelmiştir. Geçtiğimiz 10 Kasım tarihinde 69 bin dolar seviyesini test ettikten sonra rekor derecesinden %33 oranında uzakta işlem gören Bitcoin birimi ile karşı karşıyayız. 2021 senesinin sonuna doğru gelmişken uzmanlar, 2022 senesi içerisinde Bitcoin kripto para biriminin ciddi manada yükselme kat edeceğini söylüyor.

 Grafiklerden de gördüğümüz gibi Bitcoin kripto para biriminin son zamanların en büyük buluşu olarak karşımıza durduğu artık abartılı bir durum değil. Bazı dünya devletleri tarafından Bitcoin başta olmak üzere çeşitli kripto para birimlerinin alım satım işlemleri başta olmak üzere madencilik faaliyetlerinin yasaklanması kararının alınması gibi darbelerle karşılaşan Bitcoin, bütün bu darbelere rağmen yoluna devam ediyor. 2023 senesine geldiğimizde ise kripto para borsası ile ilgili yapmış oldukları analizler ile tanınan pek çok ekonomist, Bitcoin kripto para biriminin değerinin 2023 senesi içerisinde en az 150 bin dolar gibi bir rakama ulaşmasını öngörüyor. Şimdiden küçük miktarda Bitcoin alıp bir köşede bekleten yatırımcıların 2022’nin sonlarına doğru ve 2023 senesinin ortalarına doğru ise adeta zengin olmaları artık kaçınılmaz bir hal alacaktır. Pek çok senaryo yazıldı şimdiye kadar Bitcoin ile alakalı… Ortadan kalkacağını, bir dolandırıcılık projesi olduğunu, kesinlikle Bitcoin kripto para birimine yatırım yapılmaması gerektiği ile ilgili pek çok karikatür çizildi, makale kaleme alındı, görsel bir şekilde YouTube platformu başta olmak üzere pek çok mecrada demeçler verildi. Ancak Bitcoin, aleyhinde yorum yapan hiç kimsenin dediğini yapmadı ve yatırımcısının yüzünü her zaman güldürmeyi başardı.

 1 Bitcoin Kaç Dolar?

Yeni haftaya düşüşle başlayan Bitcoin fiyatı bu haber makalesinin kaleme alındığı dakikalar içerisinde 47543 dolardan alım satım işlemlerine tabi tutuyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP