DOLAR

32,3752

0.16%
EURO

34,9788

-0.31%
ALTIN(gr)

2.324,28

0,22%
BİST 100

%
Kripto Paralar Peş Peşe Çakıldı, Peki Şimdi Neler Olacak? Orta Vadede Kripto Dünyasında Hangi Seviyeler Bekleniyor?
  • Finans 365
  • Kripto Paralar
  • Kripto Paralar Peş Peşe Çakıldı, Peki Şimdi Neler Olacak? Orta Vadede Kripto Dünyasında Hangi Seviyeler Bekleniyor?

Kripto Paralar Peş Peşe Çakıldı, Peki Şimdi Neler Olacak? Orta Vadede Kripto Dünyasında Hangi Seviyeler Bekleniyor?

Kripto para piyasalarında yeni bir deprem yaşanıyor. Bitcoin başta olmak üzere ikinci sırada yer alan Ethereum ile pek çok kripto para, güne çok sert bir düşüşle başladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:04
Kripto Paralar Peş Peşe Çakıldı, Peki Şimdi Neler Olacak? Orta Vadede Kripto Dünyasında Hangi Seviyeler Bekleniyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Houbi Global araştırma müdürü Beste Naz Süllü, Bitcoin fiyatlarında 42000 dolar seviyesinin artık kritik bir eşik olduğuna dikkat çekerek, teknik manada bakıldığında zirveden itibaren ağaç alma eğiliminde olan trend 42000 dolar seviyesinden geçiyor. Bu sebeple Bitcoin’in gelmiş olduğu noktalarda tutunabilmesi durumunda yeniden 50.000 dolar belgesini tepkiler gelebilir. Şeklinde ifadeler kullandı.

Amerikan Merkez Bankası (FED), federal açık piyasa komitesinin 14 ve 15 Aralık tarihinde organize edilen son toplantısına yönelik yayınlanan raporlar piyasalar tarafından oldukça ‘şahin’ değerlendirilirken; Amerikan Merkez Bankası’nın ilk faiz artırımının mart ayı içerisinde yapılacağına yönelik beklentiler de böylelikle kuvvetlendi. Bu açıklamalara bakılırsa kripto para piyasaları da çok sert bir şekilde tepki verirken; kripto paraların toplam piyasa değeri ise 2 trilyon dolara kadar geri çekildi. Şimdi ise gözler artık cuma günü Amerika Birleşik Devletleri kanadından gelecek olan tarım dışı istihdam ile işsizlik verileri de olacak. Uzmanlar, kripto para değeri de son zamanlarda meydana gelen dalgalanmanın, genel olarak finansal piyasalarda artış gösteren oynaklığın bir yansıması şeklinde değerlendirilmesi gerektiğini, enflasyonda yükseliş karşısında ise merkez bankalarının para politikalarını sıkılaştırmaya yönelmelerinin artık likiditeyi azaltma yönünde hareket edeceği eniştesinin kripto paralara da yansıdığını vurguluyor.

Kripto Son Durum Nedir?

Öncü kripto paraların genelinde değer kayıpları yüzde 10’a doğru yaklaşır. Kripto paraların en çok hacimlisi olan amiral gemisi Bitcoin ise son 24 saat içerisinde %7’nin üzerinde değer kaybederek 43000 dolar seviyesine kadar geriledi. Bitcoin kripto para biriminin sonrasında ikinci sırada bulunan Ethereum kripto para birimi ise değer kaybı yine aynı şekilde yüzden 10’un üzerinde. Ethereum kripto para biriminin değeri ise 3 bin 500 doların altına kadar geriledi.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP