DOLAR

32,5112

0.18%
EURO

34,7754

0.09%
ALTIN(gr)

2.495,48

1,36%
BİST 100

%
Kripto Para Piyasalarında Deprem!

Kripto Para Piyasalarında Deprem!

Dünya genelinde meydana gelen gelişmeler, kripto para regülasyonları ile Amerikan Merkez Bankası’nın faiz ile ilgili atmış olduğu adım, Çin’in kripto para madenciliği yasaklanması, Kazakistan’daki iç karışıklıklar kripto paralarda çok büyük kayıplara sebep oldu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:04
Kripto Para Piyasalarında Deprem!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kripto para borsalarında denge ortamı daha yeni yeni oluşmaya başlarken, kripto para piyasalarında satışları ise derinlik kazandıran Amerikan Merkez Bankası’nın mart ayı içerisinde faiz artırımına bulunma ihtimalinin giderek yükselmesi, ülkelerin kripto paralara regülasyon çalışmalarını hızlandırması, Çin hükümetinin kripto para yasaklarına daha çok yasak getirmesi, Kosova’nın kripto para madenciliği de kısa bir süreliğine yasak koyması, satışları derinleştirdi.

 Kazakistan’da akaryakıt fiyatlarının yükselmesi sebebiyle çıkan protesto eylemlerinin hükümeti devirmesi ile iş karışıklığa sebep olup ülkenin Rusya’da yardım istemesi ile beraber kripto paralarda ki düşüş daha da artış gösterdi. Kasım ayı içerisinde tarihi yüksek seviyelere ulaşan kripto para birimleri, şimdi dev kayıplar gördü. Bitcoin başta olmak üzere pek çok kripto para birimi, Kazakistan’ın dünyanın en büyük ikinci Bitcoin madencilik sahası olması ile ülkede internetin karışıklık sebebiyle devamlı kesilmesi gibi sebeplerden dolayı düşüş eğiliminde hareket etmeye devam ediyor.

Bitcoin’de %5 Kayıp

10 Kasım 2021 tarihinde gördü 69 bin dolar seviyesindeki tarihi rekor derecesinden yaklaşık olarak %35 oranında bir değer kaybı ile 2021 senesini kapatan Bitcoin kripto para birimi, bu haber makalesinin kaleme alındığı dakikalar içerisinde de 40 bin dolar ile 43 bin dolar arasında alım satım işlemlerine tabi tutulmaya devam ediliyor. Dominansi ise %40 civarında seyrediyor. Bitcoin kripto para birimi, bu gidişle ayı piyasasından zor çıkacak gibi görünüyor.

Ethereum Da Çakıldı

Öncü kripto para birimi Bitcoin’den sonra gelen Ethereum fiyatları ise uzun zamandır yükseliş hareketi gösteremiyordu. Meydana gelen son gelişmelerle beraber 3.000 dolar sınırına kadar yaklaşan ikinci kripto para birimi Ethereum, saat 15.45 itibariyle 3235 dolar seviyesinden aracı buluyor.

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP