DOLAR

32,5995

0.37%
EURO

34,8313

0.26%
ALTIN(gr)

2.496,43

0,50%
BİST 100

%
Bitcoin, Berbat Bir Performans Sergileyerek Yatırımcısın Hayal Kırıklığına Uğratmaya Devam Ediyor
  • Finans 365
  • Kripto Paralar
  • Bitcoin, Berbat Bir Performans Sergileyerek Yatırımcısın Hayal Kırıklığına Uğratmaya Devam Ediyor

Bitcoin, Berbat Bir Performans Sergileyerek Yatırımcısın Hayal Kırıklığına Uğratmaya Devam Ediyor

Son dönemlerde meydana gelen gelişmelerin yansıması ile dünyanın lider kripto para birimi olan Bitcoin, çok sert bir şekilde düşüş yaşamaya devam ediyor. Cuma günü gerçekleşen değer düşüşünün sonrasında Bitcoin, son 3 ayın en düşük seviyesine görerek berbat bir performans sergilemeye devam ediyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:04
Bitcoin, Berbat Bir Performans Sergileyerek Yatırımcısın Hayal Kırıklığına Uğratmaya Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cuma günü geç saatlerde Amerikan para politikasının sıkılaştırılması ile dünyanın ikinci en büyük Bitcoin madencilik merkezi olarak bilinen Kazakistan’da internetin kapatılması sebebiyle meydana gelen gerginlikler neticesinde Bitcoin, son 3 ayın en düşük seviyesine görerek yine hayal kırıklığı yaşatıyor.

Coin Metrics’in paylaşmış olduğu bilgilere göre Bitcoin’in değeri cuma günü 40 bin 750 dolara kadar düşerek 41.000 dolar seviyesinin dahi altına indi ve böylelikle 29 Eylül tarihinden itibaren en düşük seviyesini gördü. Bu olaylar öncesinde ise Bitcoin kripto para birimi, en son yüzde 2.91 değer kaybı ile 41946 dolardan işlem görüyordu.

Bitcoin’deki Değer Kaybı, Yatırımcıları Korkutuyor

Dünyanın en büyük kripto para birimi olma özelliğini taşıyan Bitcoin, federal rezervin aralık ayı toplantısında ABD Merkez Bankası’nın pandemi dönemi içerisinde teşviklerini geri çekeceğini ima etmesinden sonrasında bu hafta başlarında düşüşe geçmiş ve bu yorum küresel borsalarda kripto para birimlerine yansıyan bir satışı etkilenmişti. Bitcoin’e ek bir şekilde yüzde 6.7 oranları ile ikinci sırada yer alan Ethereum’da ise yüzde 7.7 ile Solana cuma günü düşüşe geçen kripto para birimleri arasında yer aldı. Kripto fiyatlarını oldukça yakından etkileyen biri başka gelişme ise Kazakistan cumhurbaşkanının hükümet karşıtı protestoların sonrasında internet hizmetini kapatma kararı alması oldu. Alternatif finans merkezine göre Kazakistan, küresel Bitcoin sisteminin işlem gücünün yaklaşık olarak %18.1’ini meydana getirmekte; fakat hükümetin interneti etkisiz hale getirmesinin sonrasında ülkenin Bitcoin sisteminin yüzde 15’i etkisiz hale geldi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP