DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
5 Ülkeye Yeniden Uçak Seferleri Başladı!

5 Ülkeye Yeniden Uçak Seferleri Başladı!

COVID-19 güvenlik önlemleri nedeniyle pek çok ülkeye uçuş seferleri durdurulmuştu. Bu ülkeler arasında yer alan Güney Afrika, Mozambik gibi ülkelere tekrar uçuş seferleri başlatıldı. 10 Ocak 2022 tarihinden itibaren tekrar uçak seferlerinin gerçekleştirildiği ülkelere girişte yine COVID-19 tedbirlerinin uygulanması gerekecek.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:05
5 Ülkeye Yeniden Uçak Seferleri Başladı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hangi Ülkelere Seferler Başladı?

Korona virüsün gitgide arttığı ülkeler olan Botsvana, Namibya, Zimbabve, Güney Afrika ve Mozambik ülkelerine kapatılan seferler yeniden başladı. Yayınlanan genelgeye göre durdurulan uçak seferleri arasında yer alan Brezilya, Bangladeş, Pakistan, Sri Lanka, Hindistan, Nepal’den gelen yolcuların ülkemize giriş yaptıktan sonra PCR testi vermesi gerekecek. İşte öne sürülen diğer şartlar:

Ülkemize giriş yapılan saatten en geç 72 saat önce yapılmış PCR (-) sonucunu raporlayabilen yolcular Türkiye’ye giriş yapabilecek.

WHO (Dünya Sağlık Örgütü) ya da ülkemiz tarafından kullanım onayı bulunan aşıları yaptırmış olma şartı aranıyor. En az 14 gün önce iki doz (istisnai olarak Johnson&Johnson aşısı için tek doz) aşı yaptırmış olmak gerekiyor.

Ülkemiz covid uçak bileti alarak giriş yapacak yolcuların son dozun ardından 14 gün geçtiğini belgeleyemeyen yolcuların 7 gün belirttikleri ikamet adresine karantinada olması şart koşuluyor.

Çocuklar için ise daha farklı şartlar öngörülüyor. Buna göre 12 – 18 yaş aralığında olan küçük yolcuların karantinadan muaf tutulabilmesi için 72 saat öncesinde aldıkları PCR (-) ülkeye giriş yapmak için yeterli görülecek. Bu yolcu grubunda ise iki doz aşı yaptırmış olma şartı aranmıyor.

Ülkeye giriş yapan küçük yolculara ebeveynlerinin eşlik etmesi şart koşuluyor.

12 yaşından küçük olan yolcularda ise talep edilen bir şart bulunmuyor. Bu yolcularda uçuş PCR testi ya da aşı yaptırma şartları aranmıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP